Van der Vaart: "Nog lange weg te gaan"

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Van der Vaart: "Nog lange weg te gaan"
Foto: © SC

Oranje-routinier Rafael Van der Vaart had een duidelijk aandeel in de 1-4-overwinning van Nederland in Roemenië. Binnen de jonge spelersgroep tempert Van der Vaart hier en daar echter de euforie. "We zijn er nog lang niet", klinkt het.

Rafa moest zich dinsdagavond bij momenten een oude man gevoeld hebben. Bondscoach Louis van Gaal koos wederom, deels vanwege blessures bij Robben en Sneijder, voor een jong elftal dat het tegen de Roemenen moest doen. Dat deden ze ook. Mits een beetje hulp en leiding van routinier Van der Vaart uiteraard. "De entourage was als bij een EK- of WK-wedstrijd. Na die bal op de lat in de eerste minuut gingen wij goed en rustig voetballen. Dat was niet gemakkelijk in zo'n heksenketel", aldus de Hamburg-speler, die merkt dat stilstaande fases belangrijker worden binnen Oranje. “We hebben veel geoefend op vrije trappen. De dode spelmomenten worden steeds belangrijker in internationale wedstrijden”, vertelde de international achteraf tegenNusport.

Voorbarige euforie

Rafael Van der Vaart weet inmiddels als geen ander dat de Nederlandse selectie nog niet kan beginnen met de voorbereidingen voor Brazilië, ondanks de belangrijke zege in Boekarest. “Er is nog een lange weg te gaan voordat we onze koffers kunnen pakken", aldus Rafa

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties