Interview Wilmots: "Als Fellaini fit is, is hij titularis"

Wilmots: "Als Fellaini fit is, is hij titularis"
Foto: © SC

Marc Wilmots nam woensdag uitgebreid de tijd om alle vragen van de pers na de wedstrijden tegen Servië en Schotland te beantwoorden. De bondscoach belichtte de vorderingen en prestaties van enkele spelers. En hij schiep ook direct duidelijkheid over de status van Fellaini.

Johan Walckiers in Brussel

De volgende WK-kwalificatiematch is pas op 23 maart van volgend jaar, maar ondertussen zijn er nog de oefenwedstrijden tegen Roemenië en Slovakije. "En ik ben niet van plan grote wijzigingen aan mijn groep aan te brengen voor die twee wedstrijden. Er zal geprobeerd worden, maar alles hangt af van de blessurelast op dat moment."

Wilmots had met de driehoek Witsel-Chadli-Dembélé een droomdriehoek de voorbije twee wedstrijden. Waar past Marouane Fellaini nog in dat plaatje? Maar de bondscoach was duidelijk: "Indien Fellaini fit is en goed speelt bij Everton is hij titularis, altijd!", aldus Wilmots.

En dan was er nog de kwestie van de doelmannen. Thibaut Courtois werpt zich op als onbetwistbare nummer 1. "Thibaut heeft zijn waarde bewezen, maar feitelijk is dat één van mijn moeilijkste keuzes. Ik heb drie heel goede doelmannen. Mignolet gezien verleden week op training? Dat is wereldklasse. Thibaut is echter goed bezig. Maar wacht nog even om hem met Michel Preud'homme te vergelijken. Michel speelde op WK's en EK's geweldige wedstrijden."

En ook in de aanval heeft Wilmots een serieuze klant met Christian Benteke. "Hij heeft een grote stap vooruit gezet. Hij heeft geleerd zijn lichaam te gebruiken. Kijk, gisteren kreeg hij een trap op de bil. Een kneuzing die pijn deed, maar ik heb hem gezegd: "Bijten Christian, vandaag moet het gebeuren". Bij de rust vroeg ik hem of hij vervangen moest worden en hij zei direct nee. Hij is harder geworden, maar vooral: hij luistert, leert en doet. En hij is ambitieus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties