Vanden Stock: "Zenit blijft beste ploeg"

Vanden Stock: "Zenit blijft beste ploeg"
Foto: © SC

Anderlecht reist tussen hoop en vrees af naar Zenit Sint-Petersburg. Hoop dat de malaise bij Zenit nog even zal aanhouden, vrees dat de motivatie bij de Russen na de recentelijke resultaten enorm gaat zijn.

Johan Walckiers in Zaventem

Geen boude uitspraken van voorzitter Roger Vanden Stock. De preses heeft geleerd uit vorige campagnes en vooral na de Europa League-wedstrijden van vorig seizoen tegen AZ Alkmaar. “Het zal heel moeilijk worden”, vertelde Vanden Stock net voor de afreis naar Rusland. “Ik blijf er van overtuigd dat Zenit de beste ploeg in onze groep is. Als ze op dreef komen, is het zelfs één van de beste ploegen van Europa. Ze hebben enkele transfers gedaan die nog niet helemaal ingeburgerd zijn, maar eens dat gebeurd zal zijn: pas dan maar op.”

Vanden Stock heeft het lesje van Malaga heel goed geleerd. Wil Anderlecht in deze Champions League nog punten halen, zal elke speler op de toppen van zijn tenen moeten spelen. En natuurlijk is de afwezigheid van Dieumerci Mbokani een serieuze aderlating. “Mbokani is natuurlijk één van onze beste spelers”, benadrukte hij nog maar eens. “Maar we zullen dat op een andere manier moeten opvangen.”

Derde plaats

En hij kwam ook nog eens terug op de thuiswedstrijd tegen Malaga, waar Anderlecht bijzonder weinig in de pap te brokken had. “Malaga heeft ons verrast”, gaf Vanden Stock ridderlijk toe. “Wij dachten dat ze bijna failliet waren, maar ze hebben ons even anders getoond. Ze staan niet voor niets derde in Spanje.  Na Malaga zagen we de derde plaats al verdwijnen en kwam de vierde dichterbij.”

Maar die derde plaats blijft toch het einddoel. Daarvoor rekent Vanden Stock vooral op het achter zich laten van Milaan. “Een 1 op 6 tegen Zenit is misschien wel genoeg”, bleef Vanden Stock de voorzichtige toer opgaan. “En Milan thuis wordt volgens mij de beslissende wedstrijd voor die derde plaats.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties