Gillet: "We zullen beter voor de dag moeten komen"

Christophe van den Boom
| 2 reacties
Gillet: "We zullen beter voor de dag moeten komen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht versloeg zaterdag Waasland-Beveren en staat nu samen met Club Brugge aan de leiding. Woensdag nemen ze het in de Champions League op tegen Zenit Sint-Petersburg. Gillet beseft dat het niet gemakkelijk zal worden.

“Ons doel was om vertrouwen op te doen voor de match tegen Zenit en dat is gelukt”, aldus Guillaume Gillet aan het Nieuwsblad. “Tijdens de eerste helft oefenden we heel wat druk uit om daarna de match te controleren. Het is leuk dat Lucas heeft gescoord.”

Ondanks de winst had de score hoger op kunnen lopen, maar het ontbrak Paars-Wit aan efficiëntie. Tegen Zenit zal het beter moeten, want daar zal Anderlecht niet zoveel kansen krijgen.

De Russen hebben hun eerste twee wedstrijden verloren en staan laatste. Zij spelen de match van de laatste kans. “Het is goed om met een zege af te reizen naar Zint-Petersburg, maar het wordt uiteraard een compleet andere match”, aldus de middenvelder. “Het is een wereld van verschil. Het niveau zal een stuk hoger liggen. Wij zullen ook beter voor de dag moeten komen om een goed resultaat te behalen. We kunnen niet nog eens zo’n match spelen als tegen Malaga. Dat betaal je cash in de Champions League.”

Mbokani

Dieumerci Mbokani is nog altijd niet fit. De Brusselaars zullen de klus dus zonder hun spits moeten klaren. “We weten dat Dieu Europees het verschil kan maken. Hij heeft al de nodige ervaring in Europese matchen en heeft van niets of niemand schrik. Maar hij is er niet bij, dus we zullen met andere wapens moeten strijden”, besluit Gillet.

Twee jaar geleden ging Paars-Wit met 3-1 onderuit in het Petrovski-stadion bij temperaturen van -18 graden celsius. Bij winst of een gelijkspel zet Anderlecht een stap in de richting van het behalen van de derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties