Lille knikkert Toulouse in verlengingen uit Franse beker

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Lille knikkert Toulouse in verlengingen uit Franse beker
Foto: © SC

In het Franse bekertoernooi ging dinsdagavond alle aandacht uit naar de affiche Lille OSC - FC Toulouse. Het werd een thriller tot het einde. Het duurde tot de laatste minuten van de verlengingen toen Nolan Roux de ex-ploeg van Eden Hazard naar de volgende ronde schoot.

De eerste helft stond bol van de kansen voor beide ploegen. Namens de thuisploeg schoot Bonnart nipt naast het doel van Toulouse. De bezoekers kregen echter eveneens de nodige kansen om op voorsprong te komen maar wisten er maar weinig richting doel te schieten. Vlak voor rust was het Adrien Regattin die een goede kans opgelegd kreeg maar hij schoot in de handen van keeper Steeve Elana.

De tweede helft leek echter niet meer op het eerste bedrijf. Een schot van Dimitri Payet namens Lille was dan ook het hoogtepunt. Hoe dichter beide teams bij het einde van de reguliere speeltijd kwamen, hoe driester de overtredingen werden. Scheidsrechter Laurent Duhamel deelde steeds meer gele kaarten uit. Steeve Yago mocht na een zware tackel in de 87ste minuut voortijdig gaan douchen. Het mocht voor beide eersteklassers echter niet baten. Verlengingen waren een feit.

Lille greep in de verlengingen duidelijk naar de offensieve mogelijkheden maar pogingen van Bonnart, Debuchy, Payet belandden bij Toulouse-keeper Olivier Blondel. De aanhoudende ploeg overwon uiteindelijk toen Nolan Roux Lille in de 117ste minuut op voorsprong schoot. De troepen uit Toulouse kwamen die klap niet meer te boven en 5 minuten later was de uitschakeling een feit. Lille stoot na een zware partij door tot de volgende ronde in de Franse beker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties