Simeone: "Spanje lijkt wel Disneyland"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Simeone: "Spanje lijkt wel Disneyland"
Foto: © SC

Spelers in de Spaanse Primera División durven wel eens te klagen over het feit dat het door het gedrag van de supporters een 'harde' competitie is. Voor Atletico Madrid-trainer Diego Simeone valt het allemaal wel mee. Volgens de Argentijn gaat het er in zijn land harder aan toe.

Voornamelijk de spreekkoren en het gedrag van de supporters op de tribunes is voor veel spelers een reden tot ontevredenheid. Er worden regelmatig voorwerpen op het veld gegooid en een partij zonder relletjes is niet altijd vanzelfsprekend. “Het kan veel erger. Kijk maar naar de wedstrijden in Argentinië”, countert Diego Simeone, de Argentijnse trainer van Atletico Madrid.

Disneyland

"Dat is toch helemaal geen agressie? Ga maar eens in Argentinië naar een wedstrijd kijken. Daarmee is Spanje een theater, bijna Disneyland”, vertelt de Argentijn. Simeone heeft recht van spreken. De 42-jarige oefenmeester speelde enkele jaren in het Zuid-Amerikaanse land en heeft er ook een verleden als trainer.

De club van Rode Duivel Thibaut Courtois staat voor het vervolg in haar campagne in de Spaanse beker. De volgende tegenstander is het kleine Real Jaén in de Copa del Rey. Geen reden voor Simeone om risico’s te nemen. De stadsgenoot van Real Madrid heeft maar liefst negen bekerkampioenschappen op haar naam staan en dat wil de trainer respecteren. "Het bekertoernooi heeft een bepaalde waarde voor Atlético”, aldus Diego Simeone. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties