Sonck: "Ervaring lijkt een scheldwoord geworden te zijn"

Christophe van den Boom
| 15 reacties
Sonck: "Ervaring lijkt een scheldwoord geworden te zijn"
Foto: © SC

Welsey Sonck speelde het voorbije weekend zijn eerste wedstrijd voor Waasland-Beveren. De spits is blij dat hij opnieuw aan spelen toekomt, maar snapt niet dat hij geen andere aanbiedingen kreeg.

“Ik had niet verwacht dat ik direct zou spelen, maar de trainer zei: ‘we hebben weinig tijd te verliezen, begin er maar meteen aan’. Gelukkig heb ik mezelf de voorbije maanden fysiek afgepeigerd”, aldus Sonck in Sport/Voetbalmagazine.

“Ik moet de coach bedanken, maar van het Belgische voetbal snap ik geen snars meer. Als je mij ziet spelen na 3,5 maanden…”, zucht de spits. “Er staat wel dat cijfertje 34 achter mijn naam, maar toch is er frustratie. Je moet tegenwoordig 20 jaar zijn en snel kunnen lopen en niet te veel verdienen. Als ze aan jou maar kunnen verdienen. Kunnen voetballen en ervaring hebben, dat telt precies niet meer mee. Alsof ervaring een scheldwoord geworden is. Ik snap dat niet.”

Sonck kon deze zomer al tekenen bij de Wase club, maar toen waren er nog andere pistes. Uiteindelijk heeft hij toch voor de Oost-Vlaamse club gekozen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties