Reactie Van Geneugden: "Slechte eerste helft"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Van Geneugden: "Slechte eerste helft"
Foto: © SC

Ronny Van Geneugden zag een zwakke eerste helft van zijn ploeg maar zag Standard het overwicht niet vertalen in uitgespeelde kansen: "Er was veel druk zonder echt veel kansen, bij de 1-0 gaven we Vainqueur wel te veel ruimte."

Sander De Graeve in Luik

Ronny Van Geneugden stond al een tiental minuten in de perszaal van Standard te wachten op Rednic toen hij besliste om er maar aan te beginnen. Hij zag een slechte eerste helft van zijn ploeg: "Het was alsof we net vijf wedstrijden verloren hadden in plaats van gewonnen. Daar was ik erg ontgoocheld over. We hadden in die eerste helft amper één kans met de kopbal van Robson. Kawashima kon die mooi redden."

De coach van Leuven vond desondanks dat zijn ploeg de wedstrijd onder controle had: "We hadden de match onder controle, Standard legde veel druk maar voetbalde geen uitgespeelde kansen bij elkaar. Aan de rust heb ik mijn team meegedeeld dat ik erg ontgoocheld was en na de pauze zagen we het OHL van de laatste weken. We hadden meer de bal maar de laatste pass ontbrak en zo leden we veel balverlies. Bij de 2-0 was het over en uit."

Van Geneugden is wel trots op het seizoensbegin van zijn ploeg: "We staan knap zesde. Had ik dat voor het seizoen voorspeld, ik was in één klap al mijn geloofwaardigheid kwijt. Enkel de eerste helft van vanavond is een kleine smet op onze mooie reeks."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties