Groep D: Iedereen 2-2 gelijk

Sander De Graeve
| 14 reacties

In groep D eindigden beide wedstrijden vanavond op een 2-2 gelijkspel. Ajax kwam op het veld van City 0-2 voor maar zag de Citizens terugkomen. In het duel tussen Real en Dortmund stonden de bezoekers ook lange tijd op voorsprong.

Manchester City - Ajax 2-2

Ajax, met Alderweireld in de basis, kwam al snel 0-2 voor op het veld van Manchester City. Siem De Jong scoorde beide treffers. De goals vielen ook na twee corners. Bij de eerste kon De Jong een afgeweken bal binnenglijden. De tweede kopte hij mooi binnen op de hoekschop van Eriksen.

Vijf minuten na de 0-2 kon Yaya Touré tegenscoren voor de ploeg van Kompany. Na 74 minuten zette Aguero de 2-2 eindstand op het bord. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd met 13 doelpogingen voor beide ploegen die onderaan blijven staan na dit gelijkspel. City staat laatste met twee punten uit vier wedstrijden. Ajax staat met twee punten meer derde.

Real Madrid - Borussia Dortmund 2-2

In de wedstrijd tussen de eerste en de tweede in de groep kwam Dortmund na 28 minuten op voorsprong via Reus. Lewandowski wist hem met een kopbal te bereiken, Reus klopte Casillas met een schot in de kruising. Zes minuten later brengt Pepe met een kopbal de stand in evenwicht.

Real Madrid mag op slag van rust helemaal opnieuw beginnen. Arbeloa lobt de bal over zijn eigen doelman, 1-2 voor Dortmund. Voor de verlossende 2-2 moet Real wachten tot helemaal op het eind. Het is uiteindelijk Mesut Özil die in de 89e minuut de goal weet te vinden. Dortmund blijft aan kop in groep D met 8 punten, één punt meer dan Real Madrid.