Interview Mannaert: "Bedragen over Leekens kloppen niet"

Tomas Taecke
| 23 reacties
Mannaert: "Bedragen over Leekens kloppen niet"
Foto: © SC

Tijdens de uitgebreide persconferentie in het Jan Breydelstadion liet Vincent Mannaert zich ook uit over de ontslagvergoeding van de vertrokken Georges Leekens. "De bedragen die in de media circuleren zijn volledig fout", oordeelt de general manager van Club Brugge.

Tomas Taecke in Brugge

Er wordt druk gespeculeerd over de ontslagvergoeding die Georges Leekens de komende periode op zijn bankrekening gestort zal krijgen na zijn vertrek in het Jan Breydelstadion. Vincent Mannaert liet zich dinsdagmorgen uit over de astronomische bedragen die de waarheid blijkbaar niet benaderen.

"De bedragen die genoemd worden zijn nooit door Club Brugge uitgesproken geweest", aldus Mannaert. "2,5 miljoen euro is niet het juiste bedrag en bovendien ruim overdreven. Wanneer je een overeenkomst afsluit, zijn er wettelijke verplichtingen. Wij zullen correct zijn zoals we dat in het verleden altijd gedaan hebben".

"Wel zijn wij het erover eens dat een trainer één van de belangrijkste mensen op de club is. Bijgevolg kan hij evenveel verdienen als de best betaalde spelers. Sommige clubs denken daar anders over, maar dit is onze filosofie".

Mannaert pareerde op de persconferentie netjes alle vragen en stelde voorop dat het eigenlijk helemaal zo slecht niet gaat met blauw-zwart. Ondanks de mindere resultaten en de perceptie die er is, oogt de realiteit hoopgevend voor het nieuwe bewind van de Brugse club.

"De perceptie is vandaag negatief en overstijgt de realiteit. Er is veel veranderd binnen de club, maar ik denk niet dat deze malaise en de ophef rond Georges Leekens ons imago schade berokkenen. Enkele weken terug was alles positief, nu zou ons imago plots beschadigd zijn. Ik ben het daar niet mee eens. Op korte tijd hebben we enorm veel stappen voorwaarts gezet. We zijn meer dan ooit de populairste club in België en boekten ook op commercieel vlak veel vooruitgang. De aanstelling van Georges Leekens was ongelukkig, maar er zullen nog wel eens fouten gemaakt worden", aldus Vincent Mannaert.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties