Interview Mannaert: "Leekens was inschattingsfout"

Mannaert: "Leekens was inschattingsfout"
Foto: © SC

Vincent Mannaert heeft dinsdagvoormiddag meer duidelijkheid geschept over de zoektocht naar een nieuwe coach. Club Brugge wil zijn tijd nemen om een coach te zoeken die blauw-zwart aan de gewenste resultaten moet helpen.

Tomas Taecke in Brugge

Mannaert wil deze keer zijn tijd nemen om een nieuwe trainer te zoeken. "We gaan ons inderdaad niet haasten. We hebben geleerd om beter te screenen na Leekens. Het was niet de meest voor de hand liggende keuze en dat werkte polariserend. Daar hebben we een inschattingsfout gemaakt. We geloofden in hem, maar de resultaten volgden niet en dat moet je kunnen toegeven." 

"We zoeken iemand die onmiddellijk aan de slag kan met het potentieel dat er aanwezig is en die het maximum uit de groep kan halen. Bij voorkeur een vrije trainer, maar we sluiten ook niet uit dat het iemand wordt die nu aan het werk is", gaf Mannaert een iets preciezere beschrijving. "Onze zoektocht stopt ook niet in eigen land. Het mag ook een buitenlander zijn. In afwachting tot we de witte merel gevonden vinden, hebben we alle vertrouwen in Philippe Clement."

Straks meer...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties