Interview Van Binst: "Meer klasse in Brussel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 38 reacties
Van Binst: "Meer klasse in Brussel"
Foto: © SC

Zondag staat de topper Anderlecht-Club Brugge op het programma. Volgens Gilles Van Binst 'topper' in naam dan toch, want het paars-witte icoon ziet de West- Vlamingen niet veel kans maken in het Astridpark: "Club is te ziek".

Door Johan Walckiers

Anderlecht-Club Brugge is nog steeds de wedstrijd die het meeste aanspreekt in ons Belgenland. Maar als we Gilles Van Binst mogen geloven gaat Club Brugge zondag met een vijfde nederlaag op rij naar huis.

Gilles, wat voor een wedstrijd gaat het worden?

"Voor Brugge is het een heel belangrijke wedstrijd, maar daar weten ze ook wel dat Anderlecht op dit moment sterker is. Ik zie Club niet veel rapen in het Astridpark. Na zo'n week is het heel moeilijk om je te herpakken in een topmatch. Brugge is op dit moment te ziek."

Zie jij daarvoor oplossingen?

"Dat ze maar snel een type Daum weer in huis halen. Met alle respect voor Philippe Clement of Georges Leekens, maar er moet iemand in huis komen die de kleedkamer weer wat discipline ken bijbrengen."

Was Leekens de verkeerde man op het verkeerde moment?

"Ik denk het wel. Pas op, ik vind Leekens geen slechte trainer. Daarvoor heeft hij in het verleden te veel goede resultaten neergezet. Maar ik ben misschien niet de man om daarover te oordelen, want voor het seizoen dacht ik dat ze wel de juiste keuze gemaakt hadden. Hij heeft wel veel te kampen gehad met blessures en schorsingen, maar hij kreeg de boel niet op gang."

Die kleedkamer bij Brugge, heb jij zoiets ooit in jouw tijd meegemaakt?

"Zot zeker? Wij hadden Constant Vanden Stock als voorzitter. Als je dat geriskeerd had, had je het ook snel geweten. Die lachte daar niet mee hoor."

Club speelde gisteren nog tegen Newcastle. Dat helpt ook niet echt.

"Twee dagen om te recupereren terwijl Anderlecht er vier heeft. Nee, dat speelt ook nog eens in hun nadeel. Met die dalende spiraal waar ze inzitten, zie ik het echt niet goedkomen. Anderlecht is gewoon torenhoog favoriet."

Voor het seizoen zou het zogezegd tussen Anderlecht en Club gaan voor de titel. Wij zien Genk nu wel iets meer Anderlecht het vuur aan de schenen leggen.

"Dat denk ik nu ook. Volgens mij gaat het tussen Anderlecht en Genk gaan. Die hebben daar vooraan een koningskoppel lopen. Het klikt tussen De Ceulaer en Vossen. Als die niet te veel geblesseerd geraken, gaan we daar nog mooie dingen van zien."

Er werd ook gezegd dat er meer kwaliteit in de kern van Club zou zitten.

"Zever! Vooraan is er wel kwaliteit bij Club, maar achteraan hangt het maar met haken en ogen aaneen. En bij Anderlecht zijn er veel meer spelers die individueel een match kunnen beslissen: Jovanovic, Mbokani, De Sutter, Praet. En dan komen daar nog Vargas en Cyriac bij. In Brussel loopt er meer klasse rond vind ik."

Nog één vraagje over Jovanovic. Die heeft zelf beslist beter te spelen in het centrum en hij heeft nog gelijk ook.

"Dat mag geen probleem zijn. Al zijn assists komen bijna vanuit het centrum hé. Voor Jovanovic is het ook goed dat de concurrentie gestegen is. Hij voelt dat en weet dat hij zich moet bewijzen. En hij speelt inderdaad beter als hij naar het centrum komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties