Interview "Wacht op mijn kans"

Koen Schaaphok
| 2 reacties
"Wacht op mijn kans"
Foto: © SC

Met de partij van Beerschot AC tegen Lierse kijkt reservedoelman Koen van Langendonck ook tegen zijn tweede opeenvolgende basisplaats aan. Zelf blijft hij positief als het over zijn kansen gaat. "Stijn Stijnen blijft de eerste keeper maar ik ben me bewust van mijn mogelijkheden."

Koen Schaaphok in Antwerpen

Desondanks kon Van Langendonck niet echt terugkijken op een geslaagde basisplaats tijdens de vorige wedstrijd. De doelman ging met Beerschot in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Waasland-Beveren. Hij kon zich na amper 4 minuten al omdraaien. “Dat was uiteraard geen goed gevoel”, erkent Van Langendock naar aanleiding van de partij tegen Lierse. “We hebben die wedstrijd gedomineerd en als je dan twee ballen krijgt die beiden resulteren in goals is dat niet leuk. We hebben echter wel onze kansen verzorgd en dat biedt wel perspectieven.”

Stijnen eerste keeper

Hoe tevreden is Van Langendock over zijn huidige positie op ’t Kiel? “Voor de duidelijkheid: Stijn Stijnen is de eerste doelman en ik wil de kansen grijpen die ik krijg. Ik gun Stijn absoluut geen blessure maar ik krijg wellicht mij kans als hij eens voor een langere tijd uit de roulatie is. Nu kreeg ik twee basisplaatsen en daarin wil ik me tonen. Ondertussen werk ik hard op de training en wil ik me aan de trainer laten zien. Hij maakt tenslotte de beslissingen”, aldus de zomeraanwinst.

Toch beseft de doelman, net als de rest van de spelers, dat een overwinning iedere week noodzakelijker wordt. “We hebben na afloop van de wedstrijd tegen Beveren met de groep een gesprek gehad over de huidige stand van zaken en we blijven allemaal hard werken voor die drie punten. We willen met een goed gevoel de winterstop in gaan en daarvoor moeten we nu punten pakken”, vertelt Van Langendonck, die paniek op ’t Kiel ontkent. “De spelersgroep is niet verontrust. We gaan uit van onze eigen mogelijkheden want we weten dat winst tegen Lierse alles kan veranderen.”

Gesloten Lierse

De doelman verwacht in Lier een zware partij. “Ik denk dat Lierse heel gesloten en compact aan de wedstrijd zal beginnen. Voorzichtig spelend en loerend op de kansen. Het is aan ons om de geboden kansen te benutten en de boel achterin dicht te houden. We begonnen slecht aan het seizoen maar hebben daarna wel een goede reeks neergezet en dat hebben we gedaan door vast te houden aan onze manier van spelen. Nu duurt de mindere periode wat langer maar we komen er bovenop. We willen met een lach de winterstop in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties