Enevoldsen: "Ik scoorde ook als 17-jarige"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties
Enevoldsen: "Ik scoorde ook als 17-jarige"
Foto: © SC

KV Mechelen trekt vanavond opnieuw gehandicapt naar leider Zulte Waregem. Voor de Deen Thomas Enevoldsen wel geen excuus om niets te gaan rapen aan de Gaverbeek. "We moeten er in geloven", aldus de flankspeler.

"Je kan elke wedstrijd winnen, ook in Waregem. Eerder hebben we in Gent bewezen dat we van een topclub kunnen winnen. Bovendien liet Zulte Waregem in eigen huis al steken vallen. Wat in dit soort van wedstrijden van groot belang is, is dat je vooraf gelooft in de winstkansen", vertelt Enevoldsen in HLN. "Het succes van Zulte Waregem wordt voor een groot stuk bepaald door hun beweeglijke middenveld. Dat legt hen geen windeieren, maar af en toe maakt het hen kwetsbaar en laten ze ruimte in de rug. Wij moeten proberen daar optimaal voordeel uit te halen."

"We staan voor een moeilijke opdracht - dat is altijd het geval wanneer je tegen de leider speelt -, maar ook die wedstrijd kunnen we winnen", vervolgde de Deen die zich niet wil verstoppen achter de blessurelast. "Ons daarachter verschuilen zou te gemakkelijk zijn. Blessures bij een aantal spelers maken energie vrij bij andere spelers die hun kans krijgen. Zelf scoorde ik ook ooit als zeventienjarige in de Deense competitie. Ik kreeg toen ook mijn kans na blessure van een ploegmaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties