STVV en Eupen gelijk, ook Lommel en Heist delen punten

STVV en Eupen gelijk, ook Lommel en Heist delen punten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sint-Truiden en Eupen hebben vanavond de punten gedeeld met een 1-1-gelijkspel. In Lommel moesten ook Lommel United en KSK Heist genoegen nemen met een gelijke uitslag.

Sint-Truiden - AS Eupen: 1-1

Het was Samuel Asamoah die de bezoekers uit de Oostkantons op voorsprong schoot vlak voor de rust. Nochtans was de eerste helft grotendeels in handen van Sint-Truiden. Onder andere De Groot zag een droomkans gered door de doelman van de bezoekers. Ook Ngawa en Schouterden waren dichtbij een treffer.

In de tweede helft waren het voornamelijk corners die bij beide partijen voor het doelgevaar moesten zorgen maar daar kwamen geen realistische mogelijkheden uit voort. De thuisaanhang beschuldigde Eupen ook regelmatig van tijdrekken. In de 63ste minuut schoot Schouterden toch de gelijkmaker namens de thuisploeg tegen de netten. Daarna belandde de wedstrijd in een trager tempo. Een afgekeurd doelpunt van Eupen werd in de extra tijd nog afgekeurd.

Lommel United – KSK Heist: 1-1

Met Lommel United - KSK Heist stond er vanavond opnieuw een duel uit de onderste regionen op het programma. Beide ploegen deelden vanavond de punten.

Heist moest absoluut winnen om de degradatiezone te vermijden. Lommel kon na de 4-1-winst op Sint-Niklaas van vorige speeldag eindelijk weer met een gerust hart omhoog kijken. Uiteindelijk kwam Lommel United met een gelijkspel nog goed weg.

De wedstrijd startte met de beste kansen voor de thuisploeg. Cerigioni en Dekelver slaagden er echter niet in de partij naar hun hand te zetten. Via Rijmenams kwam Heist vanaf de 20ste minuut voor de eerste keer in de buurt van de Lommelse zestien maar veel leverde dat niet op. De bezoekers bleven echter drukken maar faalden op een counter van Lommel. Cerigioni zette de ploeg op voorsprong voor de rust.

Heist hervatte de wedstrijd met frisse moed en dreigde meteen via Neven. Dat loonde met een treffer van Rijmenams in de 73ste minuut. Vervolgens leek Heist niet meer te stoppen. Zowel Criels als Webers waren dichtbij de winnende treffer maar Lommel United-doelman Thoelen gekeerd. Lommel kwam tegen het einde van de wedstrijd niet meer in het spel voor en mag blij zijn met het gelijkspel.

Lommel United laat zo opnieuw dure punten liggen tegen een degradatiekandidaat. Mede te danken aan het zwakke spel van de thuisploeg.

Overige uitslagen:

Dessel Sport – Royal Mouscron Peruweiz: 1-0

SV Oudenaarde – Boussu Dour: 1-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties