Van Holsbeeck: "Halvering van de punten moet weg"

Van Holsbeeck: "Halvering van de punten moet weg"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Herman Van Holsbeeck is tevreden over wat John van den Brom in korte tijd heeft gepresteerd bij Anderlecht. De manager geeft ook meer uitleg over het uitblijven van paniek na de recente 22 op 36.

Het is ooit anders geweest op Anderlecht. Na een 22 op 36 zou het daar bijna diepe crisis geweest zijn. Herman Van Holsbeeck geeft in Het Laatste Nieuws meer duiding. "Die 22 op 36 was de verantwoordelijkheid van de héle club. Daarmee bedoel ik de manier waarop wij de reguliere competitie aanpakken. We zijn de ervaring van vorig seizoen niet vergeten, toen onze voorsprong van twaalf punten bij de start van de play-offs werd gehalveerd en nadien, na draws tegen Kortrijk en Standard, zo goed als verdwenen was. Het systeem van de halvering van de punten, daar moeten we echt van af", aldus de manager.

"De leider na de reguliere competitie krijgt steevast een klop van de hamer en staat bij de start van de play-offs onder zware druk. Ik herinner mij hoe ik eind vorig seizoen de kranten las, of ik zag de gezichten tijdens de vergaderingen van de Pro League...: je kon zó aanvoelen dat men dacht: 'We hebben ze te pakken.' Nu zeggen wij: 'We zullen trachten om als leider aan de play-offs te beginnen, maar als we twee punten achter staan, is dat geen drama.'"

"Het is de club die voor de wedstrijd op Leuven aan Van den Brom heeft gezegd: 'Over drie dagen spelen we tegen Limassol, als je in Leuven enkele sleutelspelers rust wil gunnen, doe maar, het resultaat daar is niet levensbelangrijk.' De opmerking hier en daar dat wij in een normale competitie zonder play-offs Van den Brom al hadden ontslagen na een 22 op 36 is niet van toepassing, om de eenvoudige reden dat wij zó een competitie anders hadden aangepakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties