Interview Garrido: "Ik wil titels winnen"

Tomas Taecke
| 28 reacties
Garrido: "Ik wil titels winnen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Juan Carlos Garrido is uiteindelijk de man die het zwalpende Club Brugge opnieuw op de rails moet krijgen. De Spaanse coach die met Villarreal hoge ogen gooide, is opgetogen over de kans die hij bij blauw-zwart krijgt: "Elke manager wil bij deze club aan de slag gaan", aldus de nieuwe oefenmeester.

Tomas Taecke en Sander De Graeve in Brugge

Na tien dagen topoverleg is de kogel door de kerk. Juan Carlos Garrido is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Club Brugge. In de zoektocht naar de juiste man kwam het bestuur van de West-Vlaamse topclub uit bij een trainer die discipline en verzorgd voetbal beiden in het vaandel draagt. Bovendien is hij razend ambitieus om titels te winnen bij zijn nieuwe werkgever.

"Ik ben blij dat ik deze mooie kans gekregen heb", stak Garrido van wal op de persconferentie. "Voor mij is het belangrijk dat ik bij een werkgever titels kan pakken en met Club Brugge is dit zeker mogelijk. In elk land heb je enkele topclubs die maar één doel voor ogen hebben en deze club is er in België één van".

Garrido beseft dat het allesbehalve eenvoudig wordt, maar is wel vastberaden om Club Brugge naar betere oorden in het klassement te loodsen.

"Het is op zich fantastisch om in Brugge aan de slag te gaan, alleen is de situatie inderdaad niet optimaal. De resultaten kunnen veel beter maar ook de individuele prestaties zijn niet top. Ik moet als manager de leiding nemen, maar wij zullen allemaal samen naar hetzelfde doel toewerken. Het belangrijkste is het klassement en daar zullen wij vanaf vandaag proberen iets aan te doen".

Daags na het ontslag van Georges Leekens werd de naam van Juan Carlos Garrido voor het eerst genoemd. Pas na tien dagen onderhandelen kon de Spaanse oefenmeester uiteindelijk zijn krabbel onder de verbintenis plaatsen.

"Na het eerste gesprek wist ik meteen dat dit een mooie kans kon zijn. Vervolgens heb ik gewacht op een positief antwoord dat er nu toch is gekomen. Ik tekende een contract tot het einde van het seizoen, maar dat is eigenlijk niet zo belangrijk. De details van mijn verbintenis ken ik niet. Er moet natuurlijk een contract zijn, maar wanneer iedereen op de club gelukkig is verdwijnt dit naar de achtergrond".

In de Spaanse - en ondertussen ook Belgische - media wordt Garrido vaak omschreven als een coach met een ijzeren hand. De nieuwe hoofdtrainer van blauw-zwart benadrukt dat discipline onontbeerlijk is maar wil ook niet voorbijgaan aan het speltechnische aspect.

"We zullen elke dag opnieuw het onderste uit de kan halen. Iedereen heeft daarbij zijn verantwoordelijkheden: de technische staf, de spelers en alle mensen die op de club werken. Maar ook de supporters willen discipline zien. Voor hen is het zeer belangrijk dat iedereen binnen de club altijd alles geeft. Vaak word ik omschreven als een strenge coach, maar ik wil vooral de spelers beter maken opdat ook de resultaten dat worden. En er zijn natuurlijk regels nodig, die iedereen moet volgen".

Enkele dagen na de aanstelling van Garrido wacht de nieuwe coach een eerste opdracht op de Freethiel. Club trekt naar Waasland-Beveren en kan zich daar absoluut geen nieuw puntenverlies veroorloven.

"Ik ben geen tovenaar en heb maar enkele dagen tijd om de volgende match voor te bereiden. Nu wil ik vooral de mensen en spelers rondom mij leren kennen. Ik zag de voorbije dagen heel wat wedstrijden en ken ook nog wat spelers die het destijds tegen mij en Villarreal opnamen. Ik ken de spelers, maar nu moet ik ook de personen leren kennen. Ik zie heel veel kwaliteit, in alle linies, en geloof erin dat we ons doel zullen bereiken".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties