Interview Mannaert: "Garrido is een echte winnaar"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
Mannaert: "Garrido is een echte winnaar"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge stelde vandaag zijn nieuwe coach voor. Het werd uiteindelijk Juan Carlos Garrido, voormalig coach van Villarreal. Algemeen manager Vincent Mannaert is ervan overtuigd dat de Spanjaard de juiste man is op het juiste moment: "Hij is een echte winnaar."

Sander De Graeve en Tomas Taecke in Brugge

Na het ontslag van Georges Leekens kondigde Club Brugge aan dat het bestuur de tijd zou nemen om een nieuwe trainer te zoeken. “Het was een grondige screening, bij het proces was ook iedereen betrokken. Vooraf was ook al beslist dat Philippe Clement de wedstrijden tegen Newcastle en Anderlecht zeker nog zou leiden”, aldus Vincent Mannaert.

Er waren veel kandidaten maar Club kwam uiteindelijk bij Garrido uit, de eerste die gesproken werd. “We hadden inderdaad veel kandidaten. Geen van de coaches die we na Garrido spraken was echter van hetzelfde niveau. We spraken recent nog met Oscar Garcia maar hij bleek niet de man die we zochten.”

Triatleet

Volgens Mannaert koos Club voor verscheidene redenen voor Garrido: “Hij is een echte winnaar, iemand die veel van zichzelf en anderen eist. In zijn vrije tijd is hij ook triatleet, dat zegt genoeg. Hij bewees dit ook in zijn lange tijd bij Villarreal waar hij tweemaal met de reserven promoveerde.”

“Hij heeft ook ervaring met de huidige situatie. Toen hij bij Villarreal overnam, stond de club zestiende. Hij haalde uiteindelijk nog de kwalificatie voor de Europa League. Het seizoen erop werd hij vierde in de Primera División en raakte tot in de halve finales van de Europa League. Hij is het gewoon om aan de top te werken.”

Mannaert zal de nieuwe coach tijd geven: “We weten dat er nog moeilijke weken komen, daar gaan we samen met heel de club doorgaan. Garrido staat voor intens, dynamisch en dominant voetbal. Het zal echter enkele weken duren eer dat er bij de spelersgroep ingepompt is. We zijn ervan overtuigd dat we met Juan Carlos Garrido de juiste man aantrekken.”

“Als alle geblesseerden fit zijn kan het nog een mooi seizoen worden. Kijk maar naar Genk vorig jaar en Standard het jaar daarvoor. Die clubs hadden het voor de play-offs heel moeilijk maar deden uiteindelijk nog mee voor de prijzen. Het belangrijkste is nu dat Club wedstrijden wint. Dat moet ook de constante worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties