Interview Kujovic: "Hoop op eerlijke kans"

Tomas Taecke
| 14 reacties
Kujovic: "Hoop op eerlijke kans"
Foto: © SC

Vladan Kujovic vat zaterdag door de afwezigheid van zijn landgenoot Jorgacevic opnieuw post onder de dwarsligger. De Servische doelman van Club hoopt dat hij onder Garrido wel een eerlijke kans krijgt, wat eerder dit seizoen nooit het geval was.

Tomas Taecke in Brugge

Enkel wanneer Bojan Jorgacevic geblesseerd was dit seizoen, mocht Vladan Kujovic in de blauw-zwarte hoofdmacht opdraven. De 'tweede' keeper van Club oordeelt dat hij tot op heden geen eerlijke kans heeft gekregen om zijn kwaliteiten te tonen en hoopt dat dit nu onder de nieuwe hoofdtrainer Juan Carlos Garrido eindelijk wel het geval zal zijn.

"Ik begon aan het seizoen als eerste doelman en speelde ook de kwalificiatiewedstrijden voor de Champions League", herinnert Kujovic zich. "Ik was scherp en klaar om te spelen en mijn kwaliteiten te laten zien. Als prof wil je altijd spelen en heb je ook het recht om je ambities uit te spreken. Ik hoopte op een eerlijke kans, maar heb die niet gekregen. De coach had duidelijk een beslissing genomen en als prof moet je die dan accepteren. Ik vond nochtans dat ik niets verkeerd had gedaan".

"De voorbije maanden heb ik niet gespeeld, maar wel hard gewerkt om altijd klaar te zijn. Ik heb nog geen enkele training gemist sinds 1 januari. Het is niet allemaal zwart en negatief want de relatie met de keeperstrainer en de jonge gasten is fantastisch. Ik krijg de kans om met de beste keeperstrainer in België samen te werken en dat is fantastisch. Zelfs in deze situatie loop ik elke dag met de borst vooruit over het trainingsveld".

In de aanloop van de persbabbel met Vladan Kujovic, werd de nieuwe hoofdtrainer Juan Carlos Garrido voorgesteld. De doelman heeft alvast een goed gevoel bij de Spaanse coach en hoopt dat blauw-zwart deze malaise snel collectief achter zich kan laten.

"Na mijn periode in Spanje ben ik La Liga blijven volgen. Vandaar ken ik de nieuwe coach ook redelijk goed. Club Brugge speelde ook tegen Villarreal destijds, wat toen toch één van de grotere ploegen in Spanje was. De verwachtingen zijn natuurlijk altijd hoog wanneer een nieuwe coach wordt aangesteld. Dit is al de vierde trainer in anderhalf jaar tijd, wat toch altijd de nodige aanpassingen met zich meebrengt".

Kujovic liet zich ten slotte nog uit over het groepsgesprek dat er eerder in de week was geweest. De spelersgroep van blauw-zwart stak de koppen bij elkaar in de hoop enkele pijnpunten voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen.

"Deze week is er een hard en goed gesprek geweest in de kleedkamer, waarvan ik de details natuurlijk niet kan meegeven. Maar het is goed dat iedereen eens zijn gedacht heeft kunnen zeggen. De conclusie luidde dat we hier enkel en alleen als groep kunnen uitkomen. Het is logisch dat iemand eens kwaad wordt op een ander of dat er frustraties zijn. Thuis is dat ook zo en dan probeer je de situatie op te lossen. We moeten ons nu richten op een volgende match en dit hoofdstuk proberen af te ronden. Na al die verliesbeurten waren we een beetje in shock en dat is ook normaal. Dit past niet bij Club Brugge en ook niet bij deze spelersgroep. We moeten niet te ver vooruit lopen en gewoon de volgende match tegen Waasland-Beveren winnend proberen af te sluiten", aldus Vladan Kujovic.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties