Interview "STVV gaat nog steeds voor titel"

Tomas Taecke
| 0 reacties
"STVV gaat nog steeds voor titel"
Foto: © SC

Vincent Euvrard heeft een lange revalidatieperiode achter de rug en hoopt op de Bosuil opnieuw in de basis te mogen postvatten. De STVV-verdediger acht de kloof met koploper WS Woluwe niet onoverkomelijk en weet dat de Truienaars nog steeds vol voor de titel gaan.

In een gesprek met Voetbalkrant toont de wederoptredende Vincent Euvrard zich razend ambitieus. De West-Vlaming laat zich uit over de titelstrijd in de tweede afdeling en had ook nog enkele mooie woorden over zijn ex-vereniging Cercle Brugge, die ondertussen in een hevige degradatiestrijd verwikkeld is.

Vincent, hoe leuk was het om deze week opnieuw het gele shirt over de schouders te werpen?

"Het is plezant natuurlijk om na een lange revalidatie opnieuw wat wedstrijden te spelen. Uiteindelijk doe je het als profvoetballer daarvoor. Ik mocht vorig weekend invallen tegen Eupen en liep er maandagavond tijdens de vriendschappelijke partij tegen Rupel-Boom ook negentig minuten bij. Ik heb nog wat ritme nodig om opnieuw honderd procent te zijn, maar conditioneel had ik in de oefenwedstrijd weinig of geen problemen".

Zien we jou zaterdag opnieuw in de basiself op de Bosuil?

"Dat weet ik niet. Gisteren (dinsdag red.) was er teambuilding en pas woensdag richten we ons op die partij. Op dit moment kan ik nog niets zeggen, maar de kans is niet onbestaande dat ik speel".

Na een slappe seizoensstart komt STVV ondertussen stilaan boven water…

"We begonnen met een zege tegen KVO, maar puurden vervolgens quasi geen punten uit zeven opeenvolgende matchen. Nu hebben we 13 op 15 en zijn we op goede weg. We moeten deze reeks doortrekken en voorkomen dat we nogmaals een dergelijke slechte periode meemaken. Het is zo dat je in deze reeks snel opnieuw onder de mensen staat en dat is bij ons ook het geval geweest".

Woluwe is de autoritaire leider. Valt die kloof nog te overbruggen?

"Het wordt zeker niet gemakkelijk. Woluwe staat niet toevallig na dertien speeldagen op kop. Ze hebben een eindrondeticket op zak en kunnen vrank en vrij voetballen. De acht puntenkloof is niet eenvoudig te dichten, maar toch gaan we nog steeds resoluut voor de titel. Het wordt een werk van lange adem, maar ook de competitie duurt nog lang".

Je draaide ook een tijdje mee in de hoogste afdeling. Wat zijn de voornaamste verschillen met de reeks waarin STVV dit seizoen beland is?

"Er is sowieso veel minder media-aandacht en het aantal fans is geringer. Thuis valt dit nog mee, want we spelen nog steeds voor 6000 of 7000 toeschouwers. Maar in Tubize speel je bijvoorbeeld voor minder dan 1000 fans en dat doet toch iets met de motivatie. Ook is het zo dat veel teams ons gewoon opwachten en dat we ondanks zeventig procent balbezit met 1-0 onderuit gaan".

Jouw vorige werkgever bevindt zich in een nogal lastig - en voor jullie niet onbekend - parket. Volg je hun prestaties op de voet?

"Ik zie alle samenvattingen van de hoogste afdeling en volg Cercle in het bijzonder. Ik doorliep er de jeugdreeksen en speelde ook in de hoofdmacht dus die ploeg zit wel in mijn hart. Onlangs belde ik met Hans Cornelis die nogmaals zei dat hun team te sterk is om te degraderen. Eens je onderin staat is het wel lastig om daar weg te komen. De ballen vallen niet binnen terwijl dat anders wel het geval is. Het wordt alvast een lange strijd waarbij Cercle zich weinig of geen misstappen meer kan veroorloven, zeker niet in de zes puntenmatchen".

Na Antwerp geven jullie Roeselare partij. Een bijzondere wedstrijd voor de familie Euvrard…

"Mijn broer Yannick speelt bij KSV Roeselare en het zal de eerste keer zijn dat we lijnrecht tegenover elkaar staan. Het zal plezant worden, maar dan vooral in positieve zin. Voor ons en voor de familie is dit een bijzonder prettige confrontatie", aldus Vincent Euvrard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties