Interview Junker: "Ik kan starten"

Junker: "Ik kan starten"
Foto: © SC

Goed nieuws voor KV Mechelen. Mads Junker is opnieuw fit en kan spelen tegen Charleroi. Verwacht wordt wel dat de Deense aanvaller op de bank zal starten en zijn landgenoot Nicklas Pedersen in de spits zal aantreden.

Johan Walckiers in Mechelen

We konden Junker even strikken na de vrijdagtraining. De Deen bevestigde dat hij klaar is om te spelen. "Ik mis misschien wel nog wat matchritme, maar als het nodig is kan ik starten. Ik verwacht wel dat ik op de bank zal beginnen, want Pedersen deed het niet slecht de voorbije matchen. Ik heb de training bijna volledig kunnen afwerken. Behalve het hard schieten op doel. Dat risico wil ik nog niet lopen. Maar in een wedstrijd doe ik dat ook niet dus geen zorgen. (lacht)"

Junker zal dus waarschijnlijk weer als standin voor zijn eveneens niet helemaal fitte landgenoot Pedersen gebruikt worden. De twee kijken er naaruit om samen te spelen, maar er lijkt wel een vloek op te rusten, want ze zijn dit seizoen nog nooit beiden fit geweest. "Nicklas doet het wel goed als diepe spits, maar hij is toch meer een 10 dan een 9. Hij is een superspeler die de bal overal kan klaarleggen. En het zou fantastisch zijn als we samen op het veld konden staan, want hij kan me ballen geven."

Junker is dan ook meer diepe spits dan Pedersen. "Je ziet dat als hij de zestien binnenloopt dat toch niet helemaal met overtuiging is. Hij kan meer daar buiten voetballen. Als we samen zouden spelen, hoeft hij dat ook niet meer te doen en kan hij zich amuseren met tussen de lijnen te lopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties