Interview Van den Brom: "Euforie is geen nadeel"

Van den Brom: "Euforie is geen nadeel"
Foto: © SC

Bij Anderlecht is het enige wat er tegen Kortrijk zondag kan misgaan het feit dat er te veel vertrouwen in de ploeg kan zitten na de sterke prestaties van de jongste weken. "Maar dat boezemt me geen angst in", aldus John van den Brom.

Van den Brom moest deze week heel wat internationals missen op het oefenveld. "Een coach heeft altijd wat schrik om zijn spelers te zien vertrekken na een fantastische match zoals tegen Brugge, maar iedereen kwam terug zonder blessures en in goede conditie", aldus Van den Brom. "Deschacht is ook onmiddellijk inzetbaar. Die kent zijn lichaam perfect en weet wanneer hij klaar is. Kouyate werd nog gespaard op training omdat hij zo laat terugkwam uit Senegal."

Dat er euforie heerst in het Astridpark valt niet te ontkennen. Van den Brom heeft echter geen angst dat die euforie zich tegen hen gaat keren. "Iedereen binnen de club is gelukkig en vol vertrouwen. Die euforie boezemt me geen angst in. Voor mij is het geen nadeel. Het zou ons moeten motiveren om onze vorm door te trekken tegen Kortrijk."

"En ik zeg Kortrijk, want aan Milan denken we nog niet. De technische staf waakt erover dat er geen arrogantie in de ploeg kruipt. Maar ik denk dat mijn spelers genoeg maturiteit hebben om het match voor match aan te pakken en Kortrijk niet te onderschatten. Een zege tegen Kortrijk kan ons nog meer vertrouwen geven voor de Champions League."

Het wordt zondag de beste verdediging tegen de beste aanval. "We hebben veel gescoord de laatste tijd, maar tegen een solide defensie als die van Kortrijk zullen we ons geduldig moeten tonen", aldus nog Van den Brom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties