RC Wetteren pakt een punt bij Kruibeke in blessuretijd

Gentil Dossche
| 2 reacties
RC Wetteren pakt een punt bij Kruibeke in blessuretijd
Foto: © SC

Toen Jong Vlaanderen tegen nog 9 tegenstanders op een dubbele voorsprong klom, dacht men de eerste thuiszege al binnen. RC Wetteren-Kwatrecht bleef echter vechten tot de laatste snik en sleepte nog een gelijkspel uit de brand.

In een best aangename wedstrijd ging het snel heen en weer maar een echte kans viel er pas na het halfuur. Sebastien De Smet had een knappe parade in huis bij een knal van Ilian Smolders. Het leder kwam bij Pieter Van de Manacker en de bezoekende goalie pleegde een aanslag op de benen van de thuiskapitein. Rood en bal op de stip. Johan Segers knalde de penalty onhoudbaar voorbij de ingekomen Jonas Smetrijns (38’). Kruibeke ging door met een overhoekse knal van Ward Vertonghen die voorlangs verdween (43’).

Na de pauze zorgde Kruibeke voor het eerste gevaar maar Smetrijns haalde een kopbal van Vertonghen uit zijn doelvlak (54’). Aan de overzijde vlamde Danny Gysbrecht een afvaller naast (58’). De bezoekers moesten met 9 verder toen Yannick Van de Sompel natrapte op Roy Penneman (63’). Vertonghen bediende Smolders die Nick Pieters diep stuurde en Smetrijns had geen verhaal (72’). RC Wetteren-Kwatrecht gaf zich niet gewonnen en Tom Praet had beide vuisten nodig op een vlam van Ives Cordier (75’). Smetrijns ging goed plat bij een vluchtschot van Penneman (84’) en Gysbrecht veegde een poging van Gregory Clapdorp van de lijn (85’). Arber Haxhiaj loodste Kevin De Belder alleen voor doel maar Smetrijns had een voetveeg in huis (86’). Open kansen laten liggen en dus het deksel op de neus. Doran Mertens poeierde een doorgekopte voorzet in de benedenhoek (87’). Kruibeke had het nog niet begrepen want toen de vrijstaande Vertonghen van dichtbij niet voorbij Smetrijns geraakte zetten de bezoekers alles op alles. Een voorzet in het pak werd onvoldoende weggewerkt en Bart Ghyselinck knalde het zwaarbevochten punt tegen de netten (95’).

Volgende zondag trekt Kruibeke naar Sint-Gillis-Waas en is RC Wetteren-Kwatrecht gastheer voor Rapide Lebbeke.

KJV Kruibeke: Praet, Van Koevorden, Noeninckx, De Bondt, Smolders (72’ De Belder), Haxhiaj, Vertonghen, Van de Manacker, Penneman, Segers (82’ Quisse), Pieters (72’ Clapdorp)

RC Wetteren-Kwatrecht: S. De Smet, Van de Sompel, Ghyselinck, B. De Smet, Gysbrecht, Cordier, Wettinck, Vermeerschen, Notebaert (68’ Mertens), Van Hoyweghen (46’ Van Durme), Haentjens (36’ Smetrijns).

Doelpunten:38’ Segers 1-0, 72’ Pieters 2-0, 87’ Mertens 2-1, 95’ Ghyselinck 2-2

Kaarten: geel: Smolders, B. De Smet, Vertonghen. Rood: 36’ S. De Smet, 63’ Van de Sompel

Scheidsrechter: Guy Rietens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties