Interview Nuytinck: "El Shaarawy boezemt me geen angst in"

Nuytinck: "El Shaarawy boezemt me geen angst in"
Foto: © SC

Bram Nuytinck krijgt morgen een heel andere Milanese aanval tegenover zich dan in de heenmatch. Dat boezemt de verdediger echter geen angst in: "Dat is enkel een uitdaging voor mij", aldus de Nederlander.

Johan Walckiers in Anderlecht

Bram, wat is het gevoel net voor zo'n belangrijke match? Nerveus?

"Nee, niet echt. Er zit genoeg ervaring in de ploeg om niet zenuwachtig te zijn. We zijn natuurlijk wel bezig met het feit dat we Europees kunnen overwinteren. We hebben net een goeie reeks neergezet en morgen hebben we weer een belangrijke wedstrijd. Dat is gewoon het gegeven."

Morgen krijg je met El Shaarawy één van de nieuwe sterren tegenover je.

"Dat weet je gewoon als je tegen een ploeg als Milan speelt. Ik speelde er al even tegen in de heenmatch. Het is één van de moeilijkste spelers waar ik al tegen speelde: snel, technisch en hij weet hoe te scoren. Ik vind dat alleen maar mooi. Daarvoor speel je voetbal. Voor mij is het enkel een uitdaging."

Eerst zei je 'nee' tegen Anderlecht, maar toen ze Champions League speelden, ben je van gedachte veranderd. Wat heeft die CL je bijgebracht?

"Het heeft me veel bijgebracht. Ik ben sowieso gegroeid sinds ik bij Anderlecht speel. Maar door die CL heb ik veel meer ervaring opgedaan. Ik wist dat ik mij hier ging verbeteren."

Jij en Cheikhou steken er in België bovenuit. Wat vind je ervan op Europees niveau?

"Ik denk dat Cheikhou en ikzelf al laten zien hebben dat we een goed duo vormen. En Europees is dat niet anders. We hebben ons daar ook al laten zien. Het maakt ons niet uit waar en tegen wie het is."

Er spelen wat Nederlandse internationals bij Milan. Waarschijnlijk zitten er scouts van de bondscoach in de tribune. Motiveert je dat nog meer?

"Ik moet mezelf altijd laten zien, of het nu in de competitie is of in de Champions League. Dat maakt allemaal niet veel uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties