Dequevy: "Sint-Truiden hoort in eerste"

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Dequevy: "Sint-Truiden hoort in eerste"
Foto: © SC

STVV en Roeselare trappen vanavond de vijftiende competitiespeeldag in de tweede klasse op gang. Joeri Dequevy, die de laatste weken op de bank zat bij STVV, krijgt opnieuw een kans om zich te tonen. En dat mag hij uitgerekend tegen zijn ex-ploeg.

Na de nederlaag van vorige week besloot trainer Guido Brepoels te sleutelen aan zijn team. Reza en Andrade vallen af en Dufer en Dequevy komen in de plaats. Die laatste begon als basisspeler aan het seizoen, maar werd al snel naar de bank verwezen. “Het was misschien nog wat te vroeg voor mij”, aldus Dequevy in Het Nieuwsblad.

“Maar er was op dat moment geen andere oplossing, want we zaten bij de start van de competitie met wat gekwetsten en de kern was nog niet compleet. Het doet wel extra deugd dat ik nu net tegen mijn ex-club weer voluit mijn kans krijg.”

Lierse

Drie jaar geleden eindigde zijn periode bij Roeselare en trok hij naar Lierse. “Achteraf bekeken, een slechte keuze. Ik kwam daar terecht in een heel onstabiele club”, vertelt Joeri. “Met een voorzitter die om de haverklap het nieuws haalde en een spelersgroep die bestond uit 35 spelers, met ongeveer twintig buitenlanders.”

Eerste klasse

Tijdens het tussenseizoen bood STVV zich aan. Dequevy kwam zo opnieuw in tweede klasse terecht, maar zijn ambitie blijft het hoogste niveau.

 “Als je de club bekijkt, de spelersgroep ontleedt en het stadion ziet, dan weet je gewoon dat Sint-Truiden daar thuishoort”, vindt de middenvelder. “Ik ben in ieder geval heel content dat ik voor STVV heb gekozen. Onze start was niet goed, toegegeven, maar ondertussen staan we wel weer op drie punten van de tweede plaats.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties