RC Genk nodigt pleeggezinnen uit voor wedstrijd tegen OHL

Christophe van den Boom
| 5 reacties
RC Genk nodigt pleeggezinnen uit voor wedstrijd tegen OHL
Foto: © SC

KRC Genk nodigt 150 pleeggezinnen uit voor de wedstrijd tegen OH Leuven. Dat maakte de club bekend in een persmededeling. Op die manier wil de club de gezinnen in de kijker plaatsen.

Ongeveer 500 Limburgse kinderen kunnen wegens omstandigheden niet bij hun ouders wonen. Een groot deel van hen kan terecht bij een pleeggezin, maar toch zijn er een aantal kinderen waarvoor geen opvang gevonden wordt.

Om ‘De week van de Pleegzorg’ af te sluiten, nodigt RC Genk 150 pleeggezinnen uit voor de wedstrijd tegen OHL. De gezinnen worden beloond voor hun inzet en de problematiek wordt zo in de kijker gezet. De club hoopt dat andere gezinnen zich zullen aanmelden om de kinderen te helpen.

Ook worden Marcel Vangelooven en zijn vrouw in de bloemetjes gezet. De man is met pensioen, maar hij maakt dagelijks het Natuurgebied de Maten schoon. Dat is een gebied van zo’n 300 hectare groot en elke dag legt de man een afstand van 15 km af. Tijdens de wedstrijd tegen de Vlaams-Brabanders mag het koppel plaatsnemen in de Frza!-Seats, waar ze de wedstrijd comfortabel kunnen volgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties