Interview Cercle: "Vol voor de zege tegen Club"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Cercle: "Vol voor de zege tegen Club"
Foto: © SC

In de achtste finales van de beker ontmoet hekkensluiter Cercle Brugge buur Club in de tweede stadsderby van het seizoen. Bram Verbist en Hans Cornelis hopen woensdagavond wat vertrouwen te tanken met het oog op de fikse degradatiestrijd waarin groen-zwart ondertussen verwikkeld is.

Enkele dagen na de nederlaag op de Groeningekouter ontmoet Cercle Brugge buur Club in de Beker van België. Het intermezzo biedt de vereniging de mogelijkheid om wat vertrouwen te winnen met het oog op de levensbelangrijke weken die zich in competitieverband aandienen. In een gesprek met onze redactie blikten Hans Cornelis en Bram Verbist na de partij in Kortrijk vooruit op de stadsderby in de achtste finales van de cup.

"Het speelt in ons voordeel dat er snel een nieuwe wedstrijd is", meent doelman Bram Verbist. "We moeten er zoals altijd vol voor gaan. Ook al is het maar om wat vertrouwen op te doen. Een derby kan je ook moeilijk zomaar aan je voorbij laten gaan".

"Enkele dagen later volgt dan de uitwedstrijd naar Anderlecht. We moeten sowieso elke ploeg bekampen en er zijn nog maar weinig eenvoudige matchen. Je weet nooit dat we in het Astridpark kunnen stunten. Erna volgen wedstrijden tegen Lierse, Waasland-Beveren, OHL en Lokeren. Dat wordt niet eenvoudig want ook tegen Waasland-Beveren zal de druk enorm zijn. We moeten gewoon blijven gaan", concludeert de Antwerpse sluitpost.

Aanvoerder Hans Cornelis is het eens met de doelman en hoopt ondertussen dat Foeke Booy woensdag het beste elftal de laan zal insturen.

"Ik weet niet wat de trainer zal beslissen maar ik denk dat we wel met de beste elf aan de aftrap zullen verschijnen. Ik hou er niet van om veel spelers rust te geven. Als voetballer wil je de derby ook niet missen. De coach beslist natuurlijk maar ik denk dat iedereen wil spelen".

"Het betreft één wedstrijd op zich dus moeten we wel voor de zege gaan. Tegen Club is het nooit eenvoudig maar we moeten er zeker in geloven", weet de rechtsachter van groen-zwart.

"De beker is een apart verhaal. Gelukkig spelen we een derby waardoor iedereen wel honderd procent gemotiveerd zal zijn", voegt Tim Smolders er ten slotte nog aan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties