Pro League en Premier League organiseren jeugdtoernooi ter ere van WO I

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Pro League en Premier League organiseren jeugdtoernooi ter ere van WO I
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend vindt in Ieper voor de tweede keer op rij het Christmas Truce Tournament plaats. Acht jeugdploegen uit vier Europese landen gaan op het veld de strijd aan met elkaar. Naast het veld wordt de Eerste Wereldoorlog herdacht.

Het toernooi wil de Europese banden tussen de jeugdteams versterken. Naast de U12’s van onder andere Manchester United, West Bromwich Albion, Schalke 04, Borussia Mönchengladbach en Lens doen ook enkele Belgische clubs mee. RSC Anderlecht, Club Brugge en Beerschot zullen zich op het veld tonen tegen hun Duitse, Franse en Engelse reeksgenoten.

Het toernooi staat volledig in het teken van de herdenking aan Wereldoorlog I en de organisatoren willen een boodschap van vrede en internationale samenwerking uitbrengen. Het evenement is genoemd naar het Kerstbestand van 1914. Toen legden de soldaten even de wapens neer en speelden ze een voetbalwedstrijd.

Het evenement vindt op 1 en 2 december plaats. De teams zullen dan onderling uitmaken wie de opvolger wordt van Manchester United, dat de editie van 2011 won. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties