Arsenal verliest, Liverpool en Tottenham winnen

De malaise bij Arsenal duurt voort. Voor de derde keer op rij konden de Londenaars niet winnen. Thuis tegen Swansea City gingen ze met 0-2 in de boot. Liverpool en Tottenham wonnen wel hun match.

Arsenal – Swansea City 0-2

Arsenal toonde zich amechtig tegen het swingende Swansea City van Michael Laudrup. De beste speler bij Arsenal was doelman Szczesny, want hij redde vele malen de meubelen voor zijn club. Pas in de laatste vijf minuten moest hij zich gewonnen geven, toen Michu tot twee keer toe kon scoren. Swansea springt in de stand over Arsenal, dat nu tiende is. De positie van Arsène Wenger staat voor het eerst sinds lange tijd onder druk.

Liverpool – Southampton 1-0

Liverpool had aan een doelpunt van Agger vlak voor rust genoeg om de drie punten thuis te houden.  Het had toen al gerust 4-0 kunnen staan, want Liverpool speelde dominant voetbal. Enkel voor doel ontbrak de koelbloedigheid om het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Liverpool komt met deze overwinning terug in de middenmoot terecht, Southampton blijft steken op een degradatieplaats.

Fulham – Tottenham Hotspur 0-3

Tottenham speelde een dominante wedstrijd op het veld van Fulham, maar kon voor de rust niet tot scoren komen. Na rust ging het ineens veel vlotter, waardoor het via Sandro en twee keer Defoe uiteindelijk 0-3 werd. Tottenham komt naast WBA op de vierde plaats in het klassement terecht.

West Bromwich Albion – Stoke City 0-1

WBA verloor namelijk thuis van Stoke City met het kleinste verschil. Lukaku startte op de bank, maar mocht een klein halfuur voor tijd invallen. Ook hij slaagde er niet in om keeper Begovic te verslaan. Een kwartier voor tijd viel het doelpunt tegen de gang van het spel in aan de overkant via Whitehead.

Queen Park Rangers – Aston Villa 1-1

Christian Benteke mocht een hele wedstrijd spelen bij Aston Villa en kwam zelfs tot scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Holman had Aston Villa snel op voorsprong gezet, maar QPR maakte snel gelijk via Mackie. Het is de zesde keer dat QPR weet gelijk te spelen, maar ze konden nog niet winnen in deze competitie en staan op de laatste plaats.