Gomez: "Bundesliga sterkste competitie ter wereld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 23 reacties
Gomez: "Bundesliga sterkste competitie ter wereld"
Foto: © SC

Volgens Mario Gomez, de spits van Bayern München, is de Bundesliga de sterkste competitie ter wereld. Sterker dus dan de Premier League. De resultaten in de Champions League geven hem voorlopig gelijk.

Alle drie de Duitse deelnemers aan de Champions League wonnen namelijk hun groep. Zo deden Schalke, Dortmund en Bayern het beter dan hun Engelse collega’s. Enkel Manchester United kon groepswinnaar worden. Arsenal gaat door als tweede.

Voor Chelsea en City zit de Champions League erop, City is zelfs Europees helemaal uitgeschakeld. Zo haalden de Duitse ploegen 3/3 en de Engelsen 2/4. Gomez is tevreden: “Alle drie de ploegen wonnen verdiend hun groep. Het is leuk om zien dat de Bundesliga leeft en de beste competities van de wereld inhaalt.”

“Als we spreken van algemene sterkte durf ik zelfs zeggen dat de Duitse competitie de beste ter wereld is. Alle topploegen doen het goed in Europa”, aldus Gomez op de website van de UEFA. Voor een Duitse Champions League overwinning moeten we wel teruggaan tot het jaar 2001, toen Bayern Valencia versloeg na penalty’s.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties