KV Mechelen promoot orgaandonatie

KV Mechelen promoot orgaandonatie
Foto: © SC

Tijdens de wedstrijd KV Mechelen - Standard houdt Mechelen een speciale actie rond orgaandonatie in samenwerking met ZA Verzekeringen. Iedereen die zich laat registreren als orgaandonor krijgt later tegen Racing Genk een gesigneerde wedstrijdbal.

De spelers zullen ook het veld opkomen met speciale t-shirts. Daarop zal “Ne kakker met een hart” staan, dat meldt KV Mechelen in een persbericht.

“In België zijn er nog steeds te weinig orgaandonoren om aan de vraag naar organen te voldoen. Nog steeds zijn er lange wachtlijsten en jammer genoeg patiënten die overlijden. ZA Verzekeringen en KV Mechelen willen orgaandonatie extra in de verf zetten.”

“Al wie zich registreert als officiële orgaandonor (of zich al geregistreerd heeft) ontvangt op 26 januari 2013 tijdens de wedstrijd KV Mechelen - KRC Genk een door KVM-spelers gesigneerde wedstrijdbal op vertoon van een kopie van de registratie als orgaandonor en de identiteitskaart.”

“Zich registreren als orgaandonor kan eenvoudig met behulp van een formulier op de website van Beldonor waarmee je naar de bevolkingsdienst van je gemeente moet voor registratie in het Rijksregister.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties