Reactie Booy: "Wij kunnen geen match doodspelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Booy: "Wij kunnen geen match doodspelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Foeke Booy, de coach van Cercle, was erg ontevreden over het tegendoelpunt dat zijn ploeg aan het eind nog slikte: "We moesten die match gewoon doodspelen, maar dat kunnen wij niet."

Sander De Graeve in Brugge

Cercle moest door schorsingen puzzelen achterin: "Er stonden spelers op voor hen ongewone posities, dat klopt. Ik ben tevreden over hun prestatie. Op de laatste tien minuten na staan we defensief echt goed en geven we weinig weg."

"Vooral onze eerste helft was goed", vervolgde de oefenmeester van Cercle. "We hielden het veld goed breed en lieten Oostende lopen. We gaan ook met een terechte voorsprong de rust in. Tijdens die rust vroeg ik om op zoek te gaan naar de 2-0 maar ook om die nul zeker te houden."

Na de 2-0 slikte Cercle toch nog een doelpunt: "We speelden te naïef in die tweede helft. We moeten de wedstrijd leren lezen, wanneer we naar voor kunnen trekken en wanneer niet. Oostende kwam in hun spel maar toch komen we op 2-0 even na die onbegrijpelijke misser van Bakenga."

"Dan moeten we eigenlijk de match doodspelen. Dat kunnen we echter niet en dat is teleurstellend. We gaan met een voorsprong naar Oostende dus de druk ligt bij hen. Toch was ik liever met een 2-0 afgereisd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties