Reactie Buffel: "Onverwacht makkelijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Buffel: "Onverwacht makkelijk"
Foto: © SC

Thomas Buffel kon een doelpunt maken in de ruime 0-5 zege van Racing Genk op bezoek bij Zulte Waregem. Hij had een moeilijkere wedstrijd verwacht: "Het ging onverwacht makkelijk."

Sander De Graeve in Waregem

"We weten dat we erg efficiënt kunnen zijn vooraan, zo komen we snel op een 0-2 voorsprong", aldus Thomas Buffel. "In de tweede heft kunnen we hen dan de mond snoeren. We moesten wel opletten dat we niet te veel energie verspeelden met het oog op zondag. Dury haalde, slim als hij is, ook al snel zijn beste spelers naar de kant."

"Ik had wel niet verwacht dat we zo makkelijk zouden winnen hier. Het blijft de tweede uit de stand, dat mogen we niet vergeten. Vooral de balcirculatie was goed, op zo'n goed veld als dit komt dat natuurlijk beter tot zijn recht. Dat we dit kunnen terwijl we een speler als Vossen missen, toont aan dat we een heel sterke kern hebben. Onze teamspirit is ook goed. Vandaag zag je dat, iedereen wou de bal opzij leggen om een ander te laten scoren."

Buffel is wel op zijn hoede voor de wedstrijd van zondag: "Dat wordt een heel andere wedstrijd, ze gaan zeker revanche proberen nemen. Ze zullen ook wat meer supporters hebben als vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties