Interview Heymans: "Voor Lierse is het nu het moment"

Heymans: "Voor Lierse is het nu het moment"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse staat voor de wedstrijden van de waarheid. Dit weekend moet er gewonnen worden van Cercle Brugge om weg te komen van de voorlaatste plaats. Linksachter Jonas Heymans ziet maar één recept tot succes: "Spelers, bestuur en fans moeten allemaal aan één touw trekken."

Cercle Brugge en daarna OH Leuven, dé wedstrijden waarin Lierse zoveel mogelijk punten moet pakken om met een gerust hart de kerstkalkoen te mogen aansnijden. Voor de winterstop wacht er immers nog een wedstrijd op het veld van Anderlecht. "Het is nu dat het moet gebeuren", bevestigt Heymans. "We moeten allemaal samen naar één doel werken. Fans, spelers en bestuur moeten aan hetzelfde touw trekken."

Met drie op vijftien zijn de Pallieters immers weggezakt naar de vijftiende plaats, met vier eenheden meer dan de tegenstander van dit weekend, Cercle. "Cercle is toch één van onze grootste concurrenten in de strijd om het behoud. Wijzelf zijn nog steeds op zoek naar de juiste balans, maar de trainer werkt er hard aan. Hij bouwt voort op de fundamenten van Chris Janssens, maar met zijn eigen accenten. We moeten het juiste evenwicht vinden tussen verdedigen en aanvallen, want daar ligt nog wat het probleem."

"Cercle speelt goed georganiseerd en het zal zeker niet makkelijk worden. De voorbije weken zijn ze ook beter beginnen spelen. Maar winst kan voor ons een heel andere wereld betekenen. Het is mentaal toch ook al veel dat je van die voorlaatste plaats weg bent. Het is ook het moment, want na de winterstop kan er al veel veranderd zijn. Alle teams gaan zich versterken."

"Stap sneller gezet dan verwacht"

Zelf kan Heymans zich alvast staande houden. Vorig seizoen zat hij nog bij tweedeklasser Wetteren, maar hij dwong sneller dan verwacht een basisplaats af. "Ik heb me snel aan het niveau kunnen aanpassen.  Ik ben wel tevreden, want ik had als doelstelling geleidelijk aan te groeien. Soms wat minuten te maken en in de tweede ronde er helemaal te staan. Maar de laatste weken sta ik er altijd in. Ik heb die stap dus sneller dan verwacht gezet. Maar ik wil daarbij niet stilzitten. Ik wil altijd beter doen. Als linksachter probeer ik toch meer aanvallende impulsen te geven. Ik hoop dat mijn voorzetten belangrijk kunnen worden voor het team. Ik wil mijn niveau steeds iets hoger leggen."

Nochtans haalde Lierse met de Egyptenaar Ahmed Aboumosalam een concurrent voor hem. "Ik denk dat ik toch goed speelde en Farag heeft lang stilgelegen. Hij heeft veel ervaring, maar ik denk dat de coach ook ziet dat ik goed bezig ben. Het is enkel spijtig van de resultaten."

Eén van de doelen van de 19-jarige verdediger is om terug geselecteerd te worden voor de Belgische beloften. "Ik heb er van mogen proeven toen de U21 in Griekenland en Israël gingen spelen en dat smaakt naar meer. Tegen Griekenland mocht ik 25 minuten meespelen, tegen Israël de volledige match. Dat was weer veel meer dan ik verwacht had. En ik wil werken zodanig dat de bondscoaches me opnieuw opmerken", besloot Heymans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties