Interview Peeters: "Spelers bij die competitie kennen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Peeters: "Spelers bij die competitie kennen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bob Peeters gaat vanavond op bezoek bij Lokeren, de ploeg die ze enkele weken terug uitschakelden in de beker. Peeters wil tot aan de winterstop vooral vanuit de organisatie spelen. In januari moet er versterkt worden met spelers die de Belgische competitie kennen.

Sander De Graeve in Gent

In die categorie valt dus ook Elimane Coulibaly, die erg geïnteresseerd is om opnieuw voor de Buffalo’s te spelen: “Coulibaly is ongeveer hetzelfde type spits als ik vroeger was. We hebben al eens lang dagelijks samengewerkt. Of het bestuur hem moet bellen? Die beslissing ligt bij het bestuur zelf.”

Er moeten dus spelers bij die de competitie kennen: “Het is belangrijk dat ze toch wat van de ploegen afweten. Ze moeten ook meteen inzetbaar zijn. We kunnen het ons niet permitteren om iemand te halen die een aanpassingsperiode van vier maanden nodig heeft. Qua uitgaande transfers mogen de spelers die week in, week uit de ken niet halen zich zorgen maken.”

Organisatie

Tegen Lokeren wil Peeters vanuit de organisatie spelen: “Je moet spelen op de manier die je de beste kans op resultaat biedt, dat is zeker geen schande. Tegen Waasland-Beveren hebben we gezien dat we het spel niet kunnen maken. Dan moet het dus op een andere manier.”

De derby leeft niet echt in de spelersgroep: “Het zou me verwonderen als er veel zijn die Lokeren weten liggen (lacht). In een kern met veel nationaliteiten is dat ook logisch. Binnen de spelersgroep zijn het vooral de wedstrijden tegen Brugge die belangrijk zijn.”

Peeters had tot slot nog een compliment over voor zijn nieuwe kapitein, Hannes Van Der Bruggen: “Hannes ontwikkelt zich razendsnel. Tegen Anderlecht speelde hij alsof hij al jaren kapitein van AA Gent was.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties