Grootste Pools talent naar Leverkusen

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Grootste Pools talent naar Leverkusen
Foto: © SC

Arkadiusz Milik, in Polen beschouwd als het grootste voetbaltalent van het land, verkast naar Bayer Leverkusen. De club maakte vandaag de overgang van de aanvaller bekend die overkomt van Gornik Zabrze.

Arkadiusz Milik tekende in de voorstad van Keulen een contract voor 5,5 seizoenen. De 18-jarige aanvaller wordt in eigen land beschouwd als het grootste talent dat er momenteel rondloopt in Polen. Hij heeft ook al drie selecties voor de nationale ploeg achter zijn naam staan.

Milik maakt de overstap naar de Bundesliga op 1 januari als de transfermarkt officieel is geopend. Hij scoorde voor Zabrze al zeven keer in veertien wedstrijden. De transfersom die de Duitsers moeten betalen, is onbekend maar het zou toch om enkele miljoenen euro's gaan. Leverkusen troefde in de strijd om het jonge talent onder meer Celtic Glasgow, AC Milan, Tottenham Hotspur en Juventus Turijn af.

Wolfgang Holzhäuser, CEO van Leverkusen, is tevreden met de aanwinst. "We hebben hem ondanks de grote concurrentie kunnen overtuigen voor ons te kiezen. Hij is al erg goed ondanks het feit dat hij nog zo jong is, maar we zijn ervan overtuigd dat hij nog beter zal worden", klinkt het op de webstek van Leverkusen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties