STVV denkt aan overname failliet Veldwezelt

Mathias Dumarey
| 0 reacties
STVV denkt aan overname failliet Veldwezelt
Foto: © SC

Excelsior Veldwezelt krijgt mogelijk toch een tweede leven. Tweedeklasser Sint-Truiden zou de Limburgse club willen overnemen met het oog op de jeugd volgend seizoen.

Bart Lammens, de voorzitter van Sint-Truiden, stelt in HNB dat hij toch graag eens de situatie van Veldwezelt wil bekijken. "Wellicht heeft de club een schuldenberg en we gaan toch eerst eens moeten bekijken hoe groot die is. Wie weet wat we daar dan nog allemaal aantreffen. We hebben geen zin om aan financiële avonturen te beginnen, want om het seizoen uit te doen heeft Veldwezelt uiteraard centen nodig", klinkt het bij Lammens.

Sint-Truiden wil Veldwezelt vooral graag weer in het leven roepen om zijn eigen jeugd te beschermen. Mochten de Truienaars er dit seizoen niet in slagen om terug te promoveren naar de hoogste voetbalklasse, dan moet de jeugd vanaf volgend jaar aan de slag in de Elite B met veel minder sterkere tegenstanders. "Zou het voor onze achttien- en negentienjarige spelers dan niet beter zijn om in vierde klasse te spelen?", vraagt Lammens zich af. "Dit is onze beweegreden om de onderhandelingen alsnog een kans te geven, hoe moeilijk het mogelijks ook zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties