Mununga: "Trainerswissel had vroeger moeten gebeuren"

Mununga: "Trainerswissel had vroeger moeten gebeuren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joachim Mununga werd de laatste weken zwaar op de korrel genomen door het Beerschotpubliek. De aanvaller had ook een aanvaring met ex-trainer Adrie Koster. Voor Mununga had het ontslag dan ook veel vroeger mogen gebeuren.

"Adrie Koster is vast een goede trainer, maar het klinkte niet echt met onze huidige groep. De aanstelling van Wim De Corte tot hoofdtrainer was een gouden zaak. Het had alleen vlugger moeten gebeuren", vertelt Mununga in GvA.

Mununga ziet Beerschot zich wel nog redden. "Met de wissel Koster - De Corte is het belangrijkste gebeurd. Wim hamert op discipline, werkt professioneel, kent de spelers en de club en hij werkt met zijn hart. Hij moet er nu voor zorgen dat onze groep een ploeg vormt. We hebben ook onze supporters nodig. Ik heb alle begrip voor hun reacties, maar door te fluiten help je niemand vooruit."

Mununga hield even een persstilte, maar heeft die nu opgeheven. "Ik was gefrustreerd door de tegenvallende resultaten en was niet akkoord met beslissingen van de club in verband met de trainer. Ik wilde niet zitten te liegen tegenover de pers. Nu de club heeft ingegrepen, zie ik geen reden meer om niet te praten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties