Reactie El Gabas: "Thompson had altijd rood moeten krijgen"

Robby Morren
Robby Morren
| 16 reacties
El Gabas: "Thompson had altijd rood moeten krijgen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mohamed El Gabas was boos op de scheidsrechter. 'He killed the game for us', vertelde de aanvaller na de wedstrijd. Volgens hem had Kenny Thompson altijd een rode kaart moeten krijgen en dan had Lierse nog een uitstekende kans gehad om de drie punten te pakken.

Robby Morren in Leuven

"We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen OH Leuven, dat is toch geen makkelijke verplaatsing. We speelden compact en konden op voorsprong komen in de eerste helft."

El Gabas eiste in de tweede periode de hoofdrol op. Eerst beging hij een strafschopfout in de eigen zestien en enkele minuten later werd hij door Thompson onderuitgehaald en scoorde hij zelf vanop de stip. "We gaven die penalty dom weg. Ik had daar niet mogen tackelen op dat natte gras. Ik ben geen verdediger maar ik doe mijn best", stak hij de hand in eigen boezem. "Gelukkig kreeg ik wat later zelf een strafschop."

Tijdens die fase reageerde de ref niet consequent, zo vindt de aanvaller. "Dat was een sleutelmoment in de wedstrijd want het was een 100% rode kaart. Kenny Thompson had al geel en ik was man tegen man op weg naar doel. Als de scheids geen rode kaart wilde trekken, moest hij daar toch zeker een tweede gele geven en dan denk ik dat wij nog konden winnen. Op dat moment heeft de ref de wedstrijd voor ons doodgedaan."

Toch houdt El Gabas een goed gevoel over aan de verplaatsing naar Leuven. "Al bij al ben ik wel blij met mijn prestatie en met de vechtlust in ons team. Als we elke wedstrijd op deze manier spelen, zullen we niet veel meer verliezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties