Casillas effectief bezig aan slecht seizoen

Pieter Vierstraete
| 18 reacties
Casillas effectief bezig aan slecht seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

José Mourinho kwam zwaar onder vuur te liggen nadat hij Iker Casillas uit de basiself weerde omwille van 'technische redens'. Volgens statistisch onderzoek heeft Mourinho echter gelijk.

“Antonio Adan is op dit moment beter dan Casillas, een andere reden is er niet”, stelde José Mourinho. Het Spaanse medium 20 minutos geeft de Portugese oefenmeester alvast gelijk.

Casillas werd in de eerste seizoenshelft al veertien keer geklopt, terwijl zijn tegenstanders slechts veertig doelpogingen voor hun rekening namen. Dit betekent dus maar 26 noodzakelijke reddingen, goed voor een percentage van 65 procent, het derde slechtste percentage in de Primera Division.

Voor Casillas zelf is het gemiddelde van 65 procent ook opvallend laag. In 2008 werd het aantal reddingen in de eerste seizoenshelft berekend op 72,2 procent; in 2009 (zijn beste seizoen) op 76,6 procent. In de afgelopen twee seizoenen bedroeg het percentage tijdens de winterstop 72,4 procent en 73,3 procent, maar dit voetbaljaar zit de keeper dus ver onder de 70 procent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties