Interview Rowell grijpt zijn kans: "De Boeck is tevreden over mij"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Rowell grijpt zijn kans: "De Boeck is tevreden over mij"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Jonathan Rowell beleeft de winterstop met een bijzonder goed gevoel. Sinds de komst van Glen De Boeck krijgt hij bij Waasland-Beveren volop zijn kans en die grijpt hij met beide handen. Rowell is ervan overtuigd dat zijn team zich zal weten te plaatsen voor play-off 2.

door Robby Morren

Van Dirk Geeraerd kreeg Rowell geen speelkansen maar sinds de komst van De Boeck kan de jonge Engelsman rekenen op een basisstek. Dat vertrouwen doet hem deugd en de middenvelder toonde al dat hij heel wat in zijn mars heeft. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Rowell de winterstop beleeft met een heel goed gevoel.

"Ik wil altijd nog verbeteren."

"Het loopt nu goed voor mij. Ik heb eindelijk de kans gekregen om te spelen en elke wedstrijd dat ik mag voetballen geef ik alles wat ik in me heb. Ik ben wel tevreden, ik slaag erin mijn taken uit te voeren op het veld en de coach is tevreden over mij."

Toch legt de Engelsman de lat nog hoger voor zichzelf. "Natuurlijk kan ik nog beter. Het ligt in mijn karakter om het altijd beter te willen doen. Op dit moment is het allemaal uitstekend maar ik zal hard blijven werken om nog te verbeteren", vertelt een gemotiveerde Rowell in een gesprek met Voetbalkrant.

Goede groep
De komst van Glen De Boeck is niet enkel voor Rowell persoonlijk een succes. De coach wist het tij te keren voor Waasland-Beveren. Zo leed de club onder zijn nieuwe oefenmeester enkel een nederlaag tegen Standard. 

"Sinds de komst van onze nieuwe coach hebben we slechts één wedstrijd verloren. We hebben een hele goede groep en het is alsof we de winterstop niet in wilden gaan. We hadden wel samen willen blijven. We gaan nu de nodige rust nemen en dan trekken we naar Turkije. Als we terugkeren wachten ons alweer moeilijke wedstrijden."

Bikkelharde strijd
Na de winterstop moet Rowell met Waasland-Beveren weer vol aan de bak op zoek naar een plaats in play-off 2. Hij beseft dat het nog zwaar zal worden maar is ervan overtuigd dat zijn team in die missie zal slagen.

"Het zullen nog acht hele zware wedstrijden worden. De strijd onderaan is bikkelhard. Iedereen wil die play-off 3 te allen prijze vermijden. Het zal nog moeilijk worden, vaak ook met vechtvoetbal. We zullen een goede teamspirit nodig hebben en een goede moraal in de groep. Het wordt zaak om van die twee laatste plaatsen weg te blijven maar ik ben ervan overtuigd dat wij hoger kunnen mikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties