Analyse Lierse: Zwakke resultaten en een Facebook-oorlog

Fabian Morren
| 28 reacties
Lierse: Zwakke resultaten en een Facebook-oorlog
Foto: © SC

Na 22 speeldagen staat Lierse op de vijftiende plaats. De Pallieters zitten in een hevige degradatiestrijd verwikkeld. Er pakken zich donkere wolken samen boven het Lisp, al maandenlang.

Tegenvallende resultaten
We schrijven 25 mei 1997. Dankzij een 0-3-overwinning bij Standard wordt Lierse voor de vierde keer in zijn geschiedenis landskampioen. Doelpunten van Dirk Huysmans, Eric Van Meir en David Brocken. Vandaag staat Lierse op de vijftiende plaats, in acuut degradatiegevaar. Vandaag is niet Eric Gerets de coach maar Hany Ramzy. Geen Bob Peeters of Karel Snoeckx in het team, wel Said Ahmed Okka en Elgabas Dodo. Lierse rekent vandaag op Egyptische centen en spelers om het hoofd boven water te houden. Water dat de club al jaren tot aan de lippen staat. Water dat enkel bij Egyptische gratie op peil wordt gehouden. De resultaten dit seizoen spreken helaas boekdelen. 1-3 tegen Beerschot, 1-4 tegen Zulte Waregem, 3-0 op rivaal KV Mechelen. Het zijn geen uitslagen waar je als supporter vrolijk van wordt…

Botsing fans-Samy
Net die trouwe fans uiten hun ongenoegen en krijgen het zwaar aan de stok met eigenaar Maged Samy. Er ontstaat een ongeziene en weinig stijlvolle oorlog op Facebook tussen eigenaar en supporters. De club kan zonder geen van beiden en heeft er dus alle belang bij om het vuur in stilte te laten uitdoven. Maar meer dan ooit is de relatie tussen beide partijen verzuurd en de littekens op het clublogo (voorlopig nog zonder kameel) zichtbaar. Samy merkt na al die jaren dat geïnvesteerd kapitaal niet recht evenredig loopt met behaalde resultaten. Fans malen niet om een geïnvesteerde euro meer of minder. Wel om resultaten en net die blijven uit. Intussen slaat Samy nog méér de Egyptische weg in, zwaar tegen de zin van de eigen aanhang.

Hany wie?
Samy haalt Hany Ramzy. Hany wie? Hany Ramzy wordt de adviseur van trainer Chris Janssens. Die laatste heeft op dat moment zijn virtueel ontslag al lang aanvaard. Enkele weken later volgt ook effectief wat al een tijdje in de lucht hing: Hany Ramzy wordt de nieuwe trainer. Chris Janssens wordt vooral het slachtoffer van het matige transferbeleid. Ramzy brengt toch even nieuwe hoop als Lierse met 2-0 wint van AA Gent. De opflakkering duurt evenwel niet lang. Een week later gaan de Pallieters met 3-0 de boot in bij Standard. Nog een maand later wacht Lierse nog steeds op een nieuwe overwinning…

De mening van Tom Boudeweel

"Lierse had ik onderaan verwacht. Waarom? Op basis van het rare beleid dat ze al jaren voeren. En dan vooral bij het aanwerven van spelers, maar ook de situatie rond Chris Janssens. Eerst mogen blijven, dan weer op de wip, dan toch nog een kans krijgen en uiteindelijk ontslagen worden. Op een bizarre manier dan nog. Het beleid dat bij Lierse al jaren gevoerd wordt is op zijn minst raar te noemen met al die Egyptenaren die ze halen, Sonck die overbetaald werd en ga zo maar door. Op lange termijn wreekt zich dat altijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties