Van Acker gemotiveerd om te slagen bij Beerschot

Nicolas Delacourt
| 17 reacties
Van Acker gemotiveerd om te slagen bij Beerschot
Foto: © SC

Thibaut Van Acker, door Club Brugge uitgeleend aan Beerschot, ziet het degradatievoetbal als een extra motivatie. "Degradatievoetbal schrikt mij niet af", aldus de middenvelder aan Het Nieuwsblad.

Van Acker behoorde al sinds de zomer van 2010 tot de A-kern van Club Brugge, maar de jonge Oost-Vlaming slaagde er nooit in om er zijn stempel te drukken. Ook dit seizoen kreeg de 21-jarige middenvelder slechts vier basisplaatsen toegedeeld. Sinds de komst van Juan Carlos Garrido zat Van Acker op een dood spoor.

Teveel concurrentie

De Spaanse coach was nochtans erg tevreden over de middenvelder, maar vond dat de concurrentie met Blondel en Zimling echter te groot is. Het blauw-zwarte jeugdproduct kon rekenen op de belangstelling van AA Gent en het Duitse Hannover 96, maar koos uiteindelijk voor de Kielse Ratten.

De eerste contacten tussen speler en club dateerden al van begin december, gisteren werd de overeenkomst voor een uitleenbeurt van zes maanden in Antwerpen bezegeld met een handtekening. "Van Club Brugge moest ik in principe niet vertrekken", zegt Van Acker. "Die verhalen zijn allemaal een beetje opgeblazen. Maar voor mijn carrière is dit de juiste keuze."

Degradatievoetbal

"Na een gesprek met voorzitter Patrick Vanoppen en de trainer had ik meteen een goed gevoel bij Beerschot. Het was de eerste club die écht concreet was. We hebben gepraat over de visie van de club, de toekomst en over mijn rol in het team. De klik was er meteen."

Voor Van Acker wordt het wél wennen. De Belgische jeugdinternational speelde in december nog Europees met Club Brugge, nu moet hij vechten tegen de hel van Play-off 3. "Degradatievoetbal schrikt mij niet af", klinkt het zelfzeker. "Integendeel, het is voor mij een extra uitdaging. Na vijftien jaar Club Brugge zal het wel wennen zijn, maar je kan niet altijd aan de top spelen."

"Het behoud van Beerschot komt voor mij op de eerste plaats. Pas daarna wil ik naar mijn eigen evolutie kijken. Wél hoop ik hier zoveel mogelijk basisplaatsen te krijgen en zelf naar een hoger niveau te groeien."

Veel scorend vermogen

Met Van Acker krijgt Wim De Corte er een polyvalente pion bij. In Brugge werd hij vooral uitgespeeld als verdedigende middenvelder, af en toe zelfs als rechtsachter. "De coach kan me ook gebruiken als een aanvallende middenvelder. In het eerste elftal maakte ik nog geen doelpunten, maar ik ben wél een speler met scorend vermogen. Bij de jeugd vond ik regelmatig de weg naar doel. Vertrouwen kan daarin veel veranderen."

Aankoopoptie

Beerschot bedong bij de overgang van Van Acker, die in Antwerpen op zoek zal gaan naar een woning, ook een aankoopoptie. De middenvelder wil echter nog niet te ver vooruitkijken. 'Laten we ons eerst verzekeren van het behoud. Daarna zien we wel wat er volgt', besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties