Fernandez: "Competitie allerbelangrijkst"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Fernandez: "Competitie allerbelangrijkst"
Foto: © SC

AA Gent speelt vanavond in het Astridpark de terugwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België tegen Anderlecht. Nieuwe coach Fernandez is ambitieus maar geeft voorrang aan de competitie.

Sander De Graeve in Gent

Bij Gent werden Maréval, Cendrós, Nahayo en Foket niet geselecteerd, al denkt Fernandez niet dat hij tegen Anderlecht én tegen Standard dezelfde ploeg tussen de lijnen brengt: "Met amper 72u tussen beide belangrijke matchen is het bijna onmogelijk om dezelfde ploeg aan de aftrap te brengen. Té veel veranderen tegen Standard wil ik liever ook niet. Dat zou betekenen dat het niet draaide tegen Anderlecht."

Anderlecht wordt de eerste uitdaging van Fernandez: "Het is de ploeg die er momenteel bovenuit steekt in België. Ik bekeek ze uitvoerig op video en ze hebben enkele spelers die een super techniek hebben: Jovanovic, Mbokani, Praet en Bruno. Het is een ploeg die erg efficiënt speelt en maximaal profiteert van fouten van de tegenstander."

Makkelijk wordt het dus niet voor Gent: "We dragen ook een nadelige 1-1 uit de heenmatch mee. Ik hoop vooral dat ik in Brussel tekenen van beterschap en vooruitgang zie. Anderlecht kunnen verslaan zou ons mentale kracht geven, op de goede weg brengen. De competitie blijft natuurlijk het belangrijkste." Fernandez zou dus liever winnen dit weekend tegen Standard dan vanavond tegen Anderlecht.

Experimenteren gaat de oefenmeester alvast niet doen: "Daar is geen tijd voor op dit moment van het seizoen en al zeker niet in onze huidige situatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties