Van den Brom: "Natuurlijk baal ik dat Biglia er niet is"

Van den Brom: "Natuurlijk baal ik dat Biglia er niet is"
Foto: © SC

Anderlecht speelt vanavond tegen AA Gent in de kwartfinale van de Beker van België. Paars-wit kwam met een 1-1 terug uit Gent en John van den Brom wil de klus vandaag volledig afmaken. Al zal hij wel moeten puzzelen.

Van den Brom moet met Kouyate, Mbokani en Biglia toch drie mensen uit de as van zijn ploeg missen. "Biglia had ik niet op gerekend, maar de rest wisten we al een poosje", aldus Van den Brom. "Ik heb alle vertrouwen in de jongens die hen gaan vervangen. We hebben een goede kern die dit kan opvangen. Nu moet er echter niets meer gebeuren of ook wij komen in de problemen."

De vervanger van Biglia wordt zonder twijfel Kanu, die op stage weer indruk maakte. "We hebben wel geen tweede Biglia in onze kern, zeker niet qua leiderscapaciteiten, maar Kanu kan zijn taak invullen. Op een andere manier, want hij is aanvallender ingesteld. Het belangrijkste is echter dat wij op dezelfde manier kunnen blijven voetballen", zei de Nederlander. "Biglia speelde de laatste tijd ook meer aanvallend. De namen zullen anders zijn, maar ons systeem zal niet veranderen."

Ondertussen is er nog steeds weinig nieuws van de Argentijnse kapitein die volgens zijn manager een stressaanval heeft gekregen. "Ik heb hem proberen bellen, maar net zoals de rest kreeg ik hem niet te pakken. Natuurlijk baal ik hier van. Net zoals ik baal dat we Mbokani een poosje kwijt zijn."

Anderlecht ontmoet vanavond ook een heel ander Gent dan in de heenmatch. "Ik heb net de bespreking gedaan met de staf en we kwamen op zes andere spelers dan in de vorige match. Ze haalden ook een nieuwe coach. Individueel zijn het allemaal goede spelers, maar ik ben benieuwd of het op zo'n korte tijd ook een team is. Ik kan er momenteel weinig over zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties