Booy: "Dit ruikt naar competitievervalsing"

Booy: "Dit ruikt naar competitievervalsing"
Foto: © SC

Tijdens de winterstop grijpen ploegen in degradatiegevaar steevast de kans om zich te versterken. Foeke Booy vindt het raar dat ploegen die in financiële nood verkeren plots met veel geld op de proppen komen.

Het financieel geplaagde Beerschot haalde een hoop spelers, Lierse kan plots grote inspanningen doen om De Camargo te halen, ... Foeke Booy stelt zich grote vragen in GvA.

"Clubs die vaak in het nieuws komen omwille van hun financiële perikelen halen nu ineens bijna een hele nieuwe ploeg. Hoe kan dat? Die spelers komen toch niet voor niets?

Volgens mij ben ik niet de enige die dat vreemd vindt, maar toch gebeurt het onder de ogen van iedereen", vervolgt de Nederlander. “Er worden constructies opgezet die sterk naar competitievervalsing ruiken.

Ik ken de interne keuken van die clubs niet, maar ik stel gewoon vast dat sommigen bezig zijn met enorme risico's te nemen. Dat dit soort zaken kunnen gebeuren, geeft aan dat de controle op de financiële fairplay van de clubs nog niet is wat ze moet zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties