Interview Köteles: "Anderlecht is niet onklopbaar"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Köteles: "Anderlecht is niet onklopbaar"
Foto: © SC

RC Genk ontmoet Anderlecht in halve finale van de beker. Daarnaast wil Genk ook in de competitie nog de strijd aangaan met de Brusselaars. Laszlo Köteles geeft de titel nog niet op. "In het play-offsysteem is alles mogelijk", benadrukt hij.

door Robby Morren

Jullie treffen Anderlecht in de halve finale van de Cofidis Cup. De beslissende maanden komen er nu op alle fronten aan.

“Genk heeft grote ambities en de verwachtingen liggen hoog.  Anderlecht is een zware tegenstander maar de bal kan aan twee kanten goed vallen. Wij hebben een heel sterk team, de kwaliteit ligt hoog en bovendien is de sfeer in de groep ook uitstekend. Dus waarom zouden we niet wat kunnen bereiken?”

Jullie verloren enkele weken geleden thuis tegen Anderlecht maar het had toen alle kanten op kunnen gaan. Anderlecht is niet onklopbaar.

“Als wij toen bij een 2-2 stand hadden kunnen scoren, zou het nog een gans andere wedstrijd geweest zijn. Anderlecht heeft een fantastisch team maar ze zijn niet onklopbaar. Als elke speler een goede dag heeft, dan zullen zij bijna niet te kloppen zijn maar dat is ook zo voor ons.”

Enkele weken geleden had Genk de kans om tweede te worden in de Jupiler Pro League, nu zijn jullie naar de zesde plaats gezakt. Heeft Genk niet te veel punten laten liggen?

“Dat is inderdaad niet goed. De coach heeft ook gezegd dat we heel wat onnodig puntenverlies hebben geleden en dat is ook zo maar in PO 1 worden de punten gehalveerd. Het belangrijkste voor ons is om zo dicht mogelijk bij de eerste plaats te komen. Als je na de reguliere competitie bijvoorbeeld 12 punten achterstand telt, worden dat er nog 6. In die play-offs speel je nog twee keer tegen dat team, dus kan je zeggen dat dan alles nog open ligt.”

“In de play-offs kan alles nog gebeuren. Twee seizoenen geleden zag je dat met Standard en vorig seizoen met ons. Wij geraakten pas op het laatste in PO 1 en we behaalden nog bijna de tweede plaats.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Charleroi?

“Ik verwacht een hele zware wedstrijd. Charleroi is een onregelmatig team. Ze kunnen fantastische wedstrijden spelen maar ze kunnen ook fatale foutjes maken. In de Belgische competitie zijn er geen makkelijke wedstrijden, iedereen zal weer 100% moeten zijn. We spelen thuis, met het publiek achter ons moeten we die wedstrijd kunnen winnen.”

Lees ook: Köteles: "Ik voel me sterker dan voorheen"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties