Interview Wils: "Het geloof is er zeker nog"

Niels Ceulemans
| 5 reacties
 Wils: "Het geloof is er zeker nog"
Foto: © SC

Thomas Wils is dit seizoen één van de sterkhouders bij Lierse. De verdedigende middenvelder doorliep er de jeugdreeksen en na een korte passage bij Westerlo keerde hij in 2009 terug naar zijn 'heimat'. Dankzij zijn werkkracht veroverde hij alvast de harten van de supporters.

Door Niels Ceulemans

Wie kan er beter reageren op de recente veranderingen bij Lierse dan een clubspeler als Thomas Wils. “Het was in het begin wel even wennen”, aldus de middenvelder aan voetbalkrant.com. “Ondertussen zijn we enkele weken verder en is iedereen gewoon aan de situatie, we zijn terug één groep.”

Zeggen dat de ploeg versterkt is vindt Wils te vroeg: “Het valt zeker op dat die jongens allemaal kunnen voetballen. Ze missen natuurlijk wel wat ritme, enkel de toekomst kan uitwijzen of we echt een betere ploeg zijn.”

De Toekomst
“We moeten het vanaf nu wedstrijd per wedstrijd bekijken en vooral thuis zo veel mogelijk punten sprokkelen. We spelen ook nog tegen enkele rechtstreekse concurrenten, dat wordt echt belangrijk. Het geloof in de redding is er zeker nog.”

Een lichtpunt tijdens de vorige match was de terugkerende Claasen, die na een ernstige blessure pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde. “Ik ben heel blij dat Claasen terug is. Hij was vorig seizoen al belangrijk en hij zal dat nu ook zijn. Daylon zal Lierse zeker helpen.”

Gouden Schoen
Vanavond vindt de uitreiking van de Gouden Schoen plaats. Bij de analisten heerst er weinig twijfel over wie topfavoriet is, ook Thomas Wils klinkt vastberaden: “Mbokani zal de Gouden Schoen wel winnen, hij is echt de beste. Mijn sterkste directe tegenstander van het voorbije jaar was Julien Gorius. Kevin De Bruyne mag ik natuurlijk ook niet vergeten.”

Lierse zal het volgende speeldag niet gemakkelijk hebben, het moet naar revelatie Zulte-Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties