Mbokani: "Kouyate moet niet iedereen wijsmaken dat het zijn Schoen is"

Mbokani: "Kouyate moet niet iedereen wijsmaken dat het zijn Schoen is"
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani reageerde reeds vanuit Zuid-Afrika op zijn Gouden Schoen. De aanvaller richtte een dankwoord aan iedereen die hem hielp terug te keren op zijn huidige niveau.

"Ik ben ontzettend gelukkig met deze Gouden schoen! Ik heb het soms moeilijk om mijn gevoelens te uiten, maar via deze weg wil ik toch mijn vreugde met jullie delen", vertelt hij op rsca.be. "Het heeft wat tijd gekost vooraleer ik deze prijs heb gewonnen, maar nu ben ik zeer trots dat ik de Gouden Schoen mag toevoegen aan mijn palmares. Voetbal is echter een ploegsport en deze onderscheiding heb ik mede te danken aan verschillende personen."

Mbokani had een hele resem mensen te bedanken. "Ten eerste zou ik zou graag Herman Van Holsbeeck bedanken. De manager reikte me de hand om terug te keren naar deze prachtige club. Daarnaast zou ik al mijn ploeggenoten en trainers willen bedanken, zonder Ariël Jacobs te vergeten. Ook de supporters die me in goede, maar ook in slechte tijden zijn blijven steunen, ben ik zeer dankbaar. Daarnaast vergeet ik ook de mensen uit Standard Luik niet."

"Ook mijn land, Congo en bondscoach Claude Leroy ben ik dankbaar. Zonder hem was ik hier niet. En natuurlijk al mijn dierbaren. Mijn familie, mijn echtgenote Marlène en mijn zoontje Jess. De veters van de schoen schenk ik aan drie personen: Fabio, mijn trouwe makelaar die een vriend is geworden… Hij is een tweede vader voor mij. Ook Jean-francois Lenvain en Peter Smeets ben ik ontzettend dankbaar. Zij zijn er altijd om me te steunen en me verder te laten ontwikkelen."

Bij Mbokani kon er ook nog een grapje af. "PS: Ik zou aan Kouyate willen vragen om goed zorg te dragen voor mijn trofee en niet aan iedereen wijs te maken dat het de zijne is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties