Interview Gorius: "Beker is een groot doel geworden"

Robby Morren
Robby Morren
| 22 reacties
Gorius: "Beker is een groot doel geworden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft van de Beker van België een doel gemaakt. Julien Gorius wil maar al te graag de finale spelen in het Koning Boudewijnstadion op 9 mei.

door Robby Morren

Woensdag moeten de Limburgers een goede uitgangspositie zien te verwerven op het veld van landskampioen Anderlecht in de heenwedstrijd van de halve finale. In een gesprek met Voetbalkrant bevestigt Gorius dat bekerwinst een doel is voor Genk. De Fransman laat ook optekenen dat hij heel gelukkig is dat hij bij Genk tekende.

Woensdag spelen jullie de bekerwedstrijd tegen Anderlecht.  Is de Cofidis Cup het belangrijkste doel?

“Alles is belangrijk. We moeten alle competities serieus nemen, we mogen de éne niet lichter opvatten dan de andere. Het is wel zo dat de Beker van België een groot doel is geworden nu we al in de halve finale zitten. We weten ook dat bekerwinst een plaats in Europa oplevert. Ook het kampioenschap is belangrijk en dat we zo ver zitten in de Europa League is fantastisch voor de club. Het is de eerste keer dat Genk zo ver geraakt dus dat is gewoon magnifiek.”

We zitten in een beslissende fase, er komen nu een pak belangrijke wedstrijden aan. Zijn jullie er klaar voor?

“We hebben sinds de start van het seizoen al veel belangrijke wedstrijden gespeeld. We zijn het gewend om veel matchen op korte tijd af te werken. Het is juist dat we nu in de beslissende fase zijn beland maar we mogen ons niet te veel druk opleggen.  We moeten het hoofd stevig op de schouders houden en rustig blijven.”

Hoe gaat het met jou persoonlijk? Hoe voel jij je bij Racing Genk?

“Ik voel me hier uitstekend. Ik ben door iedereen goed opgevangen, ik ben goed geïntegreerd in de groep. Ik heb van in het begin van het seizoen altijd de kans gekregen om te spelen. Het is eigenlijk allemaal super voor mij. Ik hoop dat ik tot het einde van het seizoen nog het beste van mezelf kan geven want zoals je net zelf vertelde komen er nu veel belangrijke matchen aan. Ik ben heel gelukkig dat ik bij Genk getekend heb en hoop dat het op deze manier verder kan gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties